Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçimde EYT’lilere verdiği sözü tuttu. Yavaş, EYT’lilerin sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını belediyenin karşılaması için hukuk müşavirliğine talimat verdi.
31 Mart yerel seçimlerinde Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağına dair söz veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sözünü tuttu.
Yavaş, hukuk müşavirliğine gönderdiği yazıda, “Sosyal devlet ve sosyal belediyeceliğin de bir gereği olarak; 5510 sayılı SSGSS, 5534 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu BAĞKUR kanunlarında genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanamayan kişilere hane bazında her türlü sosyal yardım ile hastane masrafları ve ilaç bakım giderleri bakımından desteklenmesi, sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek adına rehberlik hizmetlerin sunulması ve 5510 sayılı kanunla belirlenen genel sağlık sigortası prim desteğinin 01.01.2020 tarihinden sonra kalkması halinde bu yardımların belediye bütçesinden ayrılan ödeneğe göre karşılanması hedeflenmiştir.” diyerek, konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Sosyal Yardım Yönetmeliğinde değişikliğin yapılması için talimat verdi.
İşte o talimat:

https://halktv.com.tr/gundem/mansuryavaseytlilereverdigisozututtu392008h
CHP'li Karabat: "Partiyi mahkeme koridoruna düşürenler kaybedecek"6 izlenme
Kuşadası Belediye Başkanı'ndan Özlem Çerçioğlu’na ağır suçlamalar: 522 milyon liralık rant iddiası8 izlenme
Bahar Candan ve Nihal Candan’ın da gözaltına alındığı davada mütalaa açıklandı: Binlerce yıl hapis istemi35 izlenme
Mahkeme, Bahçeşehir gölet projesinin ruhsatlarını iptal etti!65 izlenme
Savcı yerine müftü ifadeye çağırdı!757 izlenme
İletişim Başkanlığı bütçesi trollerden hızlı arttı: 2023'te 1,6 milyar TL'ye fırladı36 izlenme
‘Demiryolu hedefi önce küçüldü, sonra da 2053 yılına ötelendi’38 izlenme
0 derecede et kuyruğu22 izlenme