Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgınına yönelik ülke genelinde 'şehirler arası seyahat kısıtlaması', 'kafe ve restoranların kapatılması', 'spor salonlarının kapatılması' gibi tedbirler alınmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada, 1 Haziran itibariyle alınan bu kısıtlama kararlarının kaldırıldığını duyurdu. .
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman alınan bu ‘normalleşme’ kararına tepki göstererek, “İstanbul’dan bütün illere bu virüsü taşıyacaklar” dedi.
Zeynel Lüle’nin hazırladığı Gün Ortası programında açıklamalarda bulunan Prof. Adıyaman, “Türkiye’de salgın devam ediyor ama hiçbir şey olmamış gibi her şey eskiye döndü. İstanbul’dan bütün illere bu virüsü taşıyacaklar” ifadelerini kullandı.
Adıyaman özetle şöyle konuştu:
“HALK SAĞLIĞINDAN ÖTE EKONOMİK ÇIKARLAR KORUNUYOR”
“İstanbul’da hiç mi hasta kalmadı. Bu 1182 yeni vaka nerede? Hastalığı taşıyanların yüzde 80’inin semptomsuz taşıdığını biliyoruz. Siz açtınız İstanbul’dan tüm illere ulaşımı. Bir nevi bu virüsü gönderebilirsiniz. 65 yaş üstündekiler evde kalıyor bunda da bir eşitlik yok. 65 yaşın üzerinde işletme sahiplerine sokak serbest. Bu istisna bile önceliğin ne olduğunu gösteriyor. Halk sağlığından öte başka bir şey var o da ekonomik çıkarların korunması. Öyle açıklamalar yapılıyor ki sanki bitti bu iş, kalmadı. Biz bunların erken olduğunu düşünüyoruz.”
http://www.krttv.com.tr/saglik/ttb1haziranicinuyardih36672.html
Erdoğan'ın dağıttığı çaylar resmi araçlarla AKP mitingine taşınıyor!140 izlenme
Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılı kırmızı et üretimi ve çiğ süt üretimi istatistiklerini yayınladı36 izlenme
Bir zengin işadamı daha FETÖ'den beraat etti!107 izlenme
Türk tekstilciler Suriye'ye geri dönüşlerin artmasından endişeli22 izlenme
Fatih Altaylı açıkladı: İşte Diyanet İşleri Başkanları hakkındaki 'sır'62 izlenme
Millet can derdinde, Binali Yıldırım Kanal İstanbul'un peşinde!932 izlenme
EYT kararından hemen sonra içeriden sızdı: Emekli ve memur maaşına ne kadar zam yapılacağı ortaya çıktı216 izlenme
AKP’li Trabzon Belediyesi üç yılda suya yüzde 260 zam yaptı!33 izlenme
Koltuk gidince AKP’li başkandan zehir zemberek sözler!
Devletin 200 milyonluk fıstığı ‘sahte şirketle’ çalındı iddiası: CHP'den 'TİGEM müdürü hesap vermeli' tepkisi
Putin'in 'durdurulamaz' füzesi Ukrayna'yı vurdu! Gökyüzünü yarıp gidişi görüntülendi
NATO Zirvesi'nde yapılan İngilizce 'lütfen dönün' anonsuna bir tek Erdoğan dönmedi!