
8 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Yüksek Askeri Şura, Cumhurbaşkanının başkan olarak belirleyeceği Cumhurbaşkanı Yardımcısının çağrısı ile yılda en az bir kez toplanacak. Cumhurbaşkanı gerektiğinde Şurayı toplayabilecek.
Yayımlanan kararnameler şöyle:
*Bakanlıklara Bağlı İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
*Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
* Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
* Savunma Sanayii Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
* Yüksek Askeri Şûra’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
* Milletlerarası Antlaşmaların Onaylanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
* Resmî Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.
YAŞ’A YENİ DÜZENLEME
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Hazine ve Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı da Yüksek Askeri Şura üyesi olacak.
BİRLEŞEN KURUMLAR
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanına bağlandı. Ayrıca, yapılan düzenleme kapsamında, Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanının çağrısıyla iki ayda bir toplanacak. Kurula, Cumhurbaşkanının katılmadığı zamanlarda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlık edecek.
Kararname ile TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlandı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlandı.
Savunma Sanayii Müsteşarlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’na dönüştürüldü.
Avrupa Birliği Bakanlığı yerine Avrupa Birliği Başkanlığı kuruldu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu İkinci Başkanlığı’na Zekeriya Gökşenli, üyeliklerine İbrahim Tan ve Dr. Muhammed Mustafa İzgeç atandı.
İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kuruldu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/7yenicumhurbaskanligikararnamesiyayimlandi2521765/
Türk bayrağını ayaklar altına aldılar! "Kılıçdaroğlu seccadeye bastı" diyenler buna ne diyecek?28 izlenme
Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren: "Narin’in avucunda ve siyah şortu üzerinde bulunan saç ve kıl örnekleri annesi ve ağabeyi Enes Güran ile uyumlu"24 izlenme
AKP Konya Milletvekili: AKP iktidarında kriz yaşamadık!80 izlenme
Süleyman Soylu'yu zor durumda bırakan sorular! 'Gizli' denilerek...41 izlenme
Kredisini ödemediği için takibe düşen kişi sayısı yüzde 82 arttı38 izlenme
KONDA: Millet İttifakı parlamentoda çoğunluğa geçiyor32 izlenme
Östrojen Nedir? Nasıl Artırılır?24 izlenme
Irak’ta kum fırtınası nedeniyle resmi tatil ilanı27 izlenme
Suriyeliler satır ve döner bıçaklarıyla terör estirdi! Beka sorunu işte tam olarak budur
İsrail’in kirli yüzü: Esir takası öncesi Filistinlilere yönelik acımasız muamele görüntüleri infial yarattı!
Skandal iddia! Yargıtay Başkanı, Ayhan Bora Kaplan için bizzat Ankara Emniyet müdürüyle görüşmüş!
CHP'den 'teşhirci' tepkisi: "Kadınlar karanlığınıza teslim olmayacak"