Arnavut sanatçı Saımır Stratı’nın, Niğde’nin Bor ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası NİĞBOR Sanat Günleri’nde 250 bin adet vida ile 15 metrekare boyutunda dünya barışını simgeleyen ‘Atatürk ve Bayrak’ çalışması Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, NİĞBOR Sanat Günleri yetkilisi Serkan Haliloğulları ve proje koordinatörü Necmi Pişkin’in katılımıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren eser ile ilgili basın açıklaması düzenlendi. Haliloğulları, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren tabloyu Anıtkabir’e hediye etmek için çalışma başlattıklarını söyledi.
‘Atatürk ve Bayrak’ portresi Arnavut sanatçı Saımır Stratı tarafından 40 günde 15 metrekare ahşap pano üzerine 250 bin farklı boyutlarda ve renklerde vida kullanarak yapıldı

Arnavut sanatçı Saımır Stratı’nın portreye 1 Nisan’da başladığını ve 10 Mayıs’ta tamamladığını belirten Haliloğulları, “Sanatçı uzun saatler çalışarak rekoru 250 bin vida ile kırdı. 8 Ağustos’ta rekor tasdik edildi. Amacımız bu tabloyu Anıtkabir’e taşımak. Saımır Stratı daha önce 10 dünya rekoru kırmış bir sanatçı. Bu kendisinin 11’nci rekoru oluyor. Kendisi mozaik sanatçısı. Kısmet olur da bu tablo yerini bulursa o zaman sanatçının kendisi gelecek” dedi.
Bor Belediye Başkanı Serkan Baran ise, “Bu güne kadar düzenlenen etkinliklerden farklı olarak bu seneki sanat günlerinde Arnavut sanatçı Saımır Stratı, 40 günde 15 metrekare ahşap pano üzerine 250 bin farklı boyutlarda ve renklerde vida kullanarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Bayrağı teması işlemesiyle bir eser yaptı. Aynı zamanda bu eser sayesinde 20 binin üzerinde ziyaretçi sergimize katılım sağladı. Gerçekleşen bu sanatsal faaliyetler kapsamında ilimizin ve ilçemizin tanıtımında büyük katkıda bulunanlara teşekkür ederim” diye konuştu.
NİĞDE,(DHA)
Maydonoz Döner'e operasyonun perde arkası: Binlerce kişinin sicil ve maaş kayıtları incelenmiş34 izlenme
Sahte diploma, sahte ehliyet derken... Bu da sahte sağlık raporu çetesi4 izlenme
Okula başlama maliyeti dudak uçuklattı37 izlenme
İstanbul'da özel okulda ilkokul öğrencilerine taciz skandalı! Tacizci öğretmen İranlı çıktı!41 izlenme
Türkiye’de umut bitti, geleceği Avrupa’da görüyorlar22 izlenme
Hakan Fidan'ın Fahrettin Altun'un telefonuna baktığı görüntünün perde arkası38 izlenme
ABD savaşa katılırsa İran Orta Doğu'yu yangın yerine çevirecek: Planlar ortaya çıktı!74 izlenme
AKP’nin kısıtlı seçmen itirazları bir bir çöküyor!152 izlenme
AKP'li belediyenin iftar programında protokol oruç açarken, dakikalarca yemek kuyruğunda bekleyen halk isyan etti! 'Millet aç, aç!'
Kocaeli'de skandal! Öğrencisini iki yıl boyunca istismar etti, detaylar mide bulandırdı
Babasının hayrına bağışlamıştı: AKP'li Belediye Başkanı hayırsever vatandaşı makamında dövdü
270 milyon Euro kredi böyle battı!