Koruma kararı verilen eski bakanların güvenliğini sağlayan polislere, en son görev yaptığı kurumdan koruma aracı tahsis ediliyor. Tamir ve bakımları devletçe karşılanan araçlara ayrıca yakıt imkanı sağlanıyor. Kimi bakanların makam otomobili olarak da kullandığı araç tahsisi bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşındı.
Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, eski bakanların hangilerine araç tahsis edildiğini, bu araçların markalarını ve sağlanan yakıt miktarını sordu.
'AYLIK 200 LİTRE YAKITLA SINIRLANDIRILDI'
Zeybekci verdiği yanıtta, "Eski Bakanlar Zafer Çağlayan ve Mustafa Elitaş'a birer adet 2013 model Reanult Fluence marka koruma aracı tahsis edilmiş olup, tahsis edilen araçlar aylık 200 litre dizel yakıt ile sınırlandırılmıştır" dedi.
Tanrıkulu, eski bakanlara araç tahsisi sorusunu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na da yöneltti. Eroğlu, "Bakanlığımda görev yapmış eski bakanlara araç tahsis edilmemiştir" yanıtını verdi.
http://www.abcgazetesi.com/kiyaginboylesizafercaglayanakorumaverildialtinaaraccekildi73734h.htm
Geçim sıkıntısı çeken genç müzisyen intihar etti...90 izlenme
İçişleri Bakanlığı sıkça sorulan 3 soruya daha yanıt verdi69 izlenme
Güneydoğu’yu kan gölüne çevirmişlerdi: 58 Hizbullah tetikçisi tahliye edildi63 izlenme
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na net cevap: "Kurultay kararını görmeden görüşmem"26 izlenme
Ekmek indirim kuponu ile gündeme gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ekmek dağıtımında izdiham!70 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1310 yeni vaka tespit edildi, 5 kişi hayatını kaybetti, 1289 kişi sağlığına kavuştu!52 izlenme
Ümit Özdağ tutuklanma sürecini anlattı40 izlenme
CNN Türk canlı yayını, Prof. Mehmet Ceyhan 'Sınava girenler içerisinde virüs taşıyanlar da olacak' dediği anda 'donma' nedeniyle kesildi!100 izlenme
Emekli binbaşılar meydana indi: ‘Açlık sınırındayız’
Kâr gemileri limanda bekliyormuş! Şeker ithalat kararının yayımlandığı gün limanlara şeker yüklü gemiler yanaştı!
Erdoğan'a ağzı açık bıraktıran Hilal Kaplan tepkisi! "Bu kadar önemsiyorsa nüfusuna alsın!"
İmza çizelgesinde dikkat çeken detay: Elle kolayca silinebiliyor