Anasayfa1
26 Nisan 2022 ( 65 izlenme )
Reklamlar

Emekli binbaşılar meydana indi: ‘Açlık sınırındayız’


Emekli binbaşılar da hayat pahalılığı ve aldıkları ücretlerin yetersizliği nedeniyle meydanlara indi ve "Yoksulluk ve açlık sınırındayız" dedi.


Ankara Ulus'ta Atatürk anıtı önünde toplanan emekli binbaşılar, makam ve görev tazminatı alamadıklarını ayda 56 bin lira ile geçinmeye çalıştıklarını ve emekli astsubaylardan bile daha düşük ücret aldıklarını belirttiler. Eyleme, İzmir Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de katıldı.

Sözcü'de yer alan habere göre, yaşadıkları sorunlara ilişkin yasal bir düzenleme yapılmasını isteyen ancak TBMM'de bu konuda çaba gösterilmediğini kaydeden emekli Binbaşılar adına yapılan açıklamada “Makam ve görev tazminatı için gitmediğimiz makam kalmadı. Yarbayın görevini yapan ve onlara verilen tazminat, Binbaşılar için uygulanmıyor. Emekli maaşları çok düşük kalıyor ve açlık sınırına kadar gidiyor” denildi.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dünya çapında İmamoğlu'na destek yürüyüşü: New York ve Paris'le birlikte dünyanın birçok noktasında İmamoğlu'na sloganlar ve yürüyüşle destek verildi Sabahattin Önkibar'a saldırı! Kendi binasını bedelsiz devreden bakanlık aylık '2.5 Milyon TL'ye kiraya çıktı! Son anket açıklandı: MHP seçmeninden Erdoğan'a şok!