Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yeni corona virüs tablosu açıklandı. 26 Mayıs'ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, bin 310 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 oldu.

Bir günde toplam 139 bin 482 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı bin 289 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,49 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,19 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 711 bin 493'e yükseldi.
2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA OSMANİYE VAR
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,5 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye'yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,7 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 25 Mayıs verilerine göre, dün 137 bin 573 test yapılmıştı. Dün, bin 260 vaka tespit edilirken, 4 kişi hayatını kaybetmiş ve bin 225 kişi sağlığına kavuşmuştu.

Sözcü
Sandık kurulları 2 Mart’ta kesinleşti, itiraz edilemez!111 izlenme
Cemal Enginyurt'tan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na 4. madde tepkisi: "Erdoğan görev verdi ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun!"42 izlenme
Trabzon’da çay tepkisi: "Uçuyoruz… Nasıl uçuyoruz?"47 izlenme
Gezici Araştırma Merkezi Başkanı: 2018'de ilk kez oy kullananların yüzde 76.7'si Cumhur İttifakı'na oy vermedi, Türkiye'nin kaderi Z kuşağının elinde90 izlenme
3. Köprü icra mahkemesi!1777 izlenme
Poşetin kaymağını iktidar yiyor! 25 kuruşa satılan market poşetlerinden iktidar bakın ne kadar gelir elde etti!58 izlenme
AKP'li belediyeden parsel parsel satış! Trollere maaş ödemek için mi?85 izlenme
İYİ Partili Turhan Çömez’den Fahrettin Koca'ya özel hastane sorusu! “Fahrettin Koca bakan olduktan sonra özel hastanelerde yapılan ameliyat sayısı patlamış. Neden acaba?”51 izlenme