AKP’nin 2023 genel seçimlerinde ittifak yaptığı Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA PAR’ın Genel Başkanı anayasanın 4’üncü maddesini değiştirmek istediklerini söyledi. Yapıcıoğlu katıldığı canlı yayında 4’üncü madde ile ilgili, “4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır” ifadelerini kullandı.
Yapıcıoğlu’nun bu sözlerine Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt tepki gösterdi.
Enginyurt yayınladığı videoda Yapıcıoğlu’na seslenerek, ” Ahmağa anlatır gibi hatta Bilal’e anlatır gibi anlatıyorum. İyi dinle. Anayasanın 4’üncü maddesi üzerinden şark kurnazlığı tilki kurnazlığı yapıyor. 4’üncü madde değişsin diyorsun ya. Aklımızla oynama. İlk 4 madde ve 66’ıncı madde değiştirilemez. Sen ve senin gibiler Türk düşmanısınız. Türkiye Cumhuriyeti düşmanısınız. Mustafa Kemal Atatürk’e düşmansınız. Gelin AKP ile birlikte mecliste anayasa değişikliği teklifi verin. Recep Tayyip Erdoğan görev verdi, televizyon televizyon dolaşıp ortalığı birbirine katmaya çalışıyorsun. İnsan olsan Güney Doğu’da gençlerin sorunlarıyla ilgilenirsiniz. Anayasanın 4’üncü maddesini can verir yine değiştirmeyiz” dedi.

AKP’nin ittifak ortağı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun anayasanın 4’üncü maddesini hedef almasına Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt tepki gösterdi.
Kaynak: TELE1
Cami imamının hakaret ettiği iddiasına Alevilerden sert tepki!
'Kuvvetli suç şüphesiyle' tahliyesinden sonra yeniden tutuklanan IŞİD'ci, yine tahliye edildi!
Orman Genel Müdürlüğü Moldova ve Azerbaycan Delegasyonlarını memnuniyetle karşıladı
TÜGVA durdurulamıyor!
Türkiye Afrin’e operasyon yaparken Yunan adasında dikkat çeken inşaat
Siyaset tarihine damga vuran Mart ayının ardından Nisan ayının ilk anketi belli oldu
Yeni Şafak yazarından skandal yazı! "Seçimler kaldırılsın, merkezden atama yapılsın"
Valilik; Edip Akbayram'ın Cumhuriyet Konseri'ni yasakladı!
Rusya Savunma Bakanlığı 'Ukrayna'nın liman kenti Odessa'da bir askeri havaalanında ABD'den gönderilen silahların depolandığı hangarı vurduk!'
Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz’ı yanlış yerde arıyor! İade talebi yanlış yere gönderilmiş!