Devlet televizyonu TRT'nin TRT World YouTube kanalında yayımlanan bir videoda, İstanbul’da Suriyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Fatih’te yaşamın nasıl sürdüğüne dair tespitlere yer verildi. Videonun başlığı ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Türk Lirası'nın değer kaybıyla İstanbul’da döviz ile rahatlıkla alışveriş yapılabildiği açıklanan videoya "İstanbul’un küçük Suriye’sinde 30 dolar nasıl harcanır?" başlığı atıldı.
TRT World'ün video başlığı kısa sürede gündem olurken video, gelen tepkiler üzerine YouTube hesabından kaldırıldı. TRT ise konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
Söz konusu video ve başlığı gündemdeki yerini korurken bir tepki de CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Alpay Antmen'den geldi.
Sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı paylaşımda bulunan Antmen şu ifadeleri kullandı:
"İktidarın bu kafasıyla yakında Türkiye’de birçok yerde kendi insanımız azınlık olacak. Vatandaşlarımız ilk seçimde sadece iktidarı belirlemeyecek; aynı zamanda kendi ülkelerinde azınlık mı yoksa ülkenin sahibi olarak mı yaşayacaklarını da seçecek"
halktv.com.tr
FETÖ’cüler canlı yayında CNN Türk muhabirine saldırdı: O anlar saniye saniye böyle kaydedildi55 izlenme
Türkiye'ye yönelik yaptırımlar ABD Senatosundan geçti!96 izlenme
Mansur Yavaş'tan açık çağrı: "45 gün içinde kurultay toplanmalı"20 izlenme
AKP millet bahçelerinin duvarlarını aşamadı40 izlenme
Depremzedelere verilen eşya yardımı sözü unutuldu53 izlenme
Gazetecilere hakaret eden AKP’li müteahhit, iletişim fakültesinde konuşmacı oldu22 izlenme
Uşak’ın Sivaslı ilçesinde çıkan 2 yangın kontrol altına alındı24 izlenme
4 milyon kişi iş arıyor ama bulamıyor91 izlenme
Pazarcı esnafı: "İçimiz acıyorsa, hükümeti de seçimlerde acıtacağız"
Yargıtay'dan çok konuşulacak Bank Asya kararı!
RTE sıkılmadan diyor ki 'Siz bu insanları niye takip etmediniz ? Sizin İstihbarat Teşkilatınız Çalışmıyor mu ?' Pes !
Özgür Özel'i hedef alan AKP'li Ömer Çelik'e Deniz Yücel'den tepki: 'Erdoğan'ı ve kadrosunu o kadar incitmiş ki...'