Home
31 Aralık 2017 ( 354 izlenme )
Reklamlar

'İslam'da yılbaşı değil; öldürmek, çalmak, iftira atmak, tecavüz, rüşvet haramdır...'

Yılbaşında ailesi veya arkadaşları ile yemek yemenin, televizyon izlemenin hatta 'çekirdek çıtlamanın' bile 'haram' olduğunu iddia eden dincilere İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık cevap verdi.

Din kisvesine bürünüp, 'yılbaşı kutlamak haramdır' diye fetva verenlere cevap İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'tan geldi.

İhsan Eliaçık, fetva verenlere sert çıkarak; 'İslam'da yılbaşı değil; öldürmek, çalmak, iftira atmak, tecavüz, rüşvet haramdır... Güneş takvimi diyorsan güneşi yaratan da Allah'tır... İsa'nın doğumu diyorsan İsa da Allah'ın elçisidir...Eğleniyorlar diyorsan kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir, bir şey olmaz.' ifadelerini kullandı.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/turkiye/islamdayilbasidegiloldurmekcalmakiftirah68071.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’li Kavakçı ‘İBB bursu’ paylaşımına açtığı davayı geri çekmek için para istemiş! Enflasyonda son 20 yılın zirvesi bekleniyor A Haber, Fatih'in tablosunu İstanbul'a kazandıran İmamoğlu'nun adını söyleme cesaretini gösteremedi! Egemen Bağış kilise açılışında buton kalmayınca 'Yeliz'in eline bastı, sosyal medya yıkıldı !