Kurban Bayramı nedeniyle her sene adeta mahşeri kalabalığın yaşandığı İstanbul Esenler Otogarı’nda bu sene beklenen yoğunluk yaşanmadı. Bayramın yaklaşmasına rağmen otogarda yolcu sayısının geçmiş yıllara göre çok az. Vatandaşlar, bilet fiyatlarının asgari ücretle geçinen ya da öğrenci olan kişiler için neredeyse ulaşılamaz seviyeye geldiğini belirtti.
Üniversite öğrencisi Emine Nisa Tiryaki, ekonomik nedenlerle ailesini göremediğini ifade ederek, “Ben gidemiyorum. Antepliyim, memleketime gidemiyorum. Bilet fiyatlarından dolayı gidemiyorum. Uçak 2-3 bin TL, hatta en son 4 bindi. Gidemedim. Otobüs de aynı. Gidemiyorum, arkadaşımı gönderiyorum” dedi.
İstanbul’da üniversite öğrencisi olduğunu belirten Eda Nur Yatar, “Memlekete gidiyorum. Bilet fiyatları pahalı bence. Bin 600 TL’ye aldım. Benim için zor” dedi.
İstanbul’a bir düğün için geldiğini söyleyen Sibel Aydoğdu ise “Bu şartlarda çalışan bir insan için bilet fiyatları çok fazla. Yakıt çok pahalı, firmaları da anlıyorum ama yolculuk yapmak çok zor. Mecbur kalmasam şu an gelmeyi düşünmezdim. Bursa’ya 720 TL’ye gidiyorum. Çok değil mi sizce? Çok. Maalesef ekonomimiz iyi yerlere gitmiyor diyeyim” ifadelerini kullandı.
Bayram nedeniyle İstanbul’a gelen Sevim isimli yurttaş da bilet fiyatlarının kısa sürede arttığına dikkat çekerek, “Antalya’dan geldim bayram için. İlk baktığımızda 850 liraydı. İki gün sonra bin iki yüze çıktı. O da en uygunuydu” dedi.
Tele1
Ece Üner'den, Teğmenlerin sorgulanmasına tepki: "Türkiye'nin bağımsızlığına, milletin namus ve şerefine, vatan toprağına uzanacak ellere çekilmiş o kılıçların nesi sorgulanıyor?"
İran'da kum fırtınası: 700 kişi hastaneye kaldırıldı
Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için verilen önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!
Yusuf Tekin'in ardından AKP’li Leyla Şahin Usta da kreşlerin kapatılmasını LGBT’ye bağladı
AKP'li belediyede milyonlarca liralık usulsüzlükler! 21 günlük şirkete kaynak, alınmayan mallara ödeme!
Esnaf ve vatandaş bankalara çalışıyor!
Flaş kulis: Asgari ücrete ara zam gelecek ama Temmuz'da değil!
Cumhur İttifakı'nın tuzağını eski AKP'li vekil ifşa etti!
Ambulansları da VIP hastalara seferber etmişler!
İnşaat çalışmaları sırasında işçilerin üzerine vinç devrildi: 3 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı
Diyarbakır'da trafo yenileme ve kaçak elektrik kontrolü yapan enerji şirketi çalışanlarına silahlı saldırı
Erdoğan'a iki yeni danışman daha!
‘Kadına şiddet önlensin’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!
Şehir giriş çıkışlarında sıkı denetim: Maliye saha indi, tüm araçlar mercek altında