Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ankara Mithapaşa Caddesi’nde yer alan Tarihi Mustafa Necati Kültür Evi binası 2008 yılında imzalanan bir protokol ile kültür ve sanat faaliyetlerinde kullanılmak üzere TBMM’ye devredilmişti.
Binaya ilişkin tahsis sözleşmesi 21 Ocak 2018’de yenilenmeyerek yeniden Kültür Bakanlığı’na verildi. Geçen günlerde de Mustafa Necati Kültür Evi binasına “Kültür ve Turizm Bakanlığı Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi” tabelasının asıldı.
Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü de Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi’ne dönüştürülen Kültür Evi binası binlerce lira harcadı. Müdürlük, 13 Ocak’ta “Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi Kütüphanesinin Tefrişatının Yaptırılması” için ihale düzenledi. Sadece iki şirketin davet edildiği ihaleyi, 825 bin TL teklif veren “Pediko Eğitim Hizmetleri Şirketi’nin” kazandığı açıklandı.
Pakdil, 2014’te Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” programında bir slogan atmak istediğini belirterek “Değerli arkadaşlar, ben bu değerli toplantımızı bir slogan cümleyle bitirmek istiyorum. Ve slogan cümle biter bitmez de hepinizden yoğun alkış bekliyorum” diyerek sahnede “Yaşasın Şeriat. Yaşasın İslam’ın Evrensel Kardeşliği” sloganını atmıştı.
Pakdil, Star Gazetesi’nin düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri töreninde Atatürk’ün “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünü “Ne mutlu müslümanım diyene” şeklinde söyleyerek gündeme gelmişti. Pakdil, “Atatürk’e karşı mısınız” sorusuna da “Ben Firavun karşıtıyım, beni okuyanlar kimi kastettiğimi bilir” yanıtı vermişti. Pakdil, katılımcısı olduğu yerlerde “Yaşasın Şeriat” demekten geri durmamıştı.
https://tele1.com.tr/tarihibinayacumhuriyetdusmanininadiverildi176058/
Erdoğan'ın 'mevduat hesabı' Diyanet'ten geçmedi "Dinen haramdır"44 izlenme
Özel'den Erdoğan'a jet yanıt geldi! "O ses kaydındaki şahıs AKP'ye katıldı"16 izlenme
Reklamlarda otobüsle işe giden Başkan altına son model AUDI çekti8 izlenme
Sokak röportajında dikkat çeken tartışma: Anne 'Yiyorum, içiyorum, geziyorum' dedi; oğlu 'Gençliğimi bitirdiler' diye isyan etti22 izlenme
Günümüz Türkiyesi'nin en gerçekçi özeti Kekeç Salman!209 izlenme
Termosa milyonlar harcayan AKP’li belediye, 123 milyon liralık arazi satacak28 izlenme
İl sağlık müdürü virüsün son günlerde aile içinde yayıldığına dikkat çekti86 izlenme
150 bin doz corona aşısı Libya’ya teslim edildi!61 izlenme
Türkiye'nin zenginleriyle meşhur ilinde vergi rekortmeni Montella oldu
Erdoğan'dan U dönüşü: İsveç'in NATO üyeliğini kabul etti
Ankara'da hissedilen bir deprem meydana geldi
Jandarma Genel Komutanı'nın Erdoğan karşısında yaptığı konuşma olay oldu! Yağcılıkta sınır tanımadı