20232024 eğitim öğretim döneminde özel yurtlara asgari ücret artış oranı kadar zam bekleniyor. Yurtlarfiyatlar.com Kurucusu Tuğrul Arslan, özel yurtlara 20232024 döneminde yüzde 5054 oranında zam beklendiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul ücretlerinde azami artış oranının yüzde 65 olarak belirlendiğini açıkladı. Özel okullara gelen zammın ardından yurt fiyatları da merak konusuydu.
Yurtlarfiyatlar.com Kurucusu Tuğrul Arslan, özel yurtlara özel okullara gelen zammın biraz altında asgari ücret artışyla hemen hemen orantılı biz zam beklendiğini söyledi. Arslan, “2023’ün fiyatları tam olarak erken kayıt döneminde açıklanıyor. Ancak artışın çalışan maliyetleri kadar yani asgari ücret artışı kadar olacağını tahmin ediyoruz. Bu fiyatların üzerinde bir rakam olacağını zannetmiyorum” değerlendirmelerinde bulundu.
Bloomberg HT'den Cemre Nur Karaca'nın haberine göre Arslan, “Geçen yıl 2 ya da 4 kişilik odaların yaklaşık fiyatları 78 bin TL bandında olacaktı. Çalışan ve yemek maliyetini hesaba katarsak aşağı yukarı yurt fiyatları bu rakamlar çerçevesinde şekillenecek” dedi.
Vatandaş ‘Altın çağı’nı yaşıyor!71 izlenme
Maden faciasından iki gün sonra ihaleye çıkılmış!42 izlenme
Bomba iddia! Türkiye BioNTecH aşısını Berat Albayrak yüzünden alamıyor!101 izlenme
Eski AKP'li vekilden Bakan Ersoy'a istifa çağrısı: 'Suçlu bakan bey ve bakanlıktır!'40 izlenme
CHP lideri Özel açıkladı: Anketlerden Erdoğan’a kötü haber32 izlenme
TOKİ yöneticilerine ayrıcalıklı deprem zammı53 izlenme
Özel'den 'komisyon' çıkışı: CHP'nin kararını açıkladı "Bütün sorunların çözümü için..."20 izlenme
MSB 'general aracıyla insan kaçakçılığı' haberlerini doğruladı! 'Olaya karışan kişiler tutuklandı'41 izlenme
İki kızı taciz ettiği iddia edilen Afganlı şahıs linç edilmek istendi!
'Erdoğan'a itaat edeceksiniz' diyen AKP'li Mustafa Albayrak'tan Kılıçdaroğlu'na çok çirkin sözler!
Emeklilerin 5 bin TL ikramiye tepkisi sürüyor: “Çalışan emekliler neden çalışıyor? Hiç soruyor musun tek adam olarak? Çalışan emekli çocuğunu okutamıyor”
Murat Kurum bakanken getirilmişti: İBB'nin yetkisini kısıtlayan kararı Danıştay iptal etti