Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında çalışan daire başkanı ve üzerindeki yöneticilere seçim öncesinde yüzde 20 oranında zam yapılarak personel arasında ayrım yapıldığı iddia edildi.
Kurumda örgütlü Türk İmar ve İnşa Hizmetleri Sendikası (Türk İmarSen) ayrıcalıklı zammı Çevre Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığına şikayet etti. Zammın, deprem sonrasında TOKİ personelinin yoğun çalıştığı gerekçesiyle ödül olarak verildiği belirtiliyor.
Türk İmarSen Başkanı Zafer Çelik ile Başkan Yardımcısı Özgür Süzgün imzasıyla gönderilen şikayet mektubunda daire başkanı ve altındaki personelin niçin zamdan mahrum bırakıldığının açıklanması talep edildi.
TOKİ yönetimi, seçim öncesinde hızlanan konut yatırımları ile depremin yaralarını sarmaya yönelik çalışmalar nedeniyle yorgun düşen personelini ödüllendirmek için Çevre Bakanlığından ‘ek zam' talebinde bulundu.
Depremden hemen sonra başlayan görüşmeler Ramazan Bayramı öncesinde sonuçlandı. Ancak, personelin tamamına ek zam almak için yola çıkan TOKİ yönetiminin, sadece üst yöneticileri kapsayan yüzde 20 oranında bir zamla döndüğü bilgisi kuruma yayıldı. Kendilerine de zam yapılacağı umuduyla görüşmelerden müjde bekleyen TOKİ personeli, zammın sadece daire başkanları, başkan yardımcıları ve TOKİ Başkanı ile sınırlandırıldığını öğrencine büyük hayal kırıklığı yaşadı.
TOKİ içerisinde huzursuzluğa neden olan ayrıcalıklı zam için devreye giren Türk İmarSen, Çevre Bakanlığı TOKİ Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığına resmi yazı göndererek gerekçesini sordu.
Mektupta, “İdareniz tarafından Ramazan Bayramı öncesi daire başkanı ve üst kadrolara yüzde 20 oranında zam yaptığı, daire başkanının altındaki unvanlara herhangi bir iyileştirme yapmadı bilgisi gelmiştir. Sendika olarak çalışanlarımızın hakkını aramak ve korumak adına daire başkanlığı kadrosu altında bulunan diğer kadroların söz konusu zamdan faydalandırılmama nedeni konusunda bilgi verilmesini arz ederiz” denildi.
Sözcü
Erdoğan Yenikapı'da konuşurken mitingi terk ettiler !6510 izlenme
RTE 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' dedi, İsrail'in 'Kudüs başkentimizdir' diye karşıladığı ortaya çıktı !2874 izlenme
Günlerdir aranan küçük Müslüme'den acı haber...85 izlenme
Özgür Özel Murat Çalık ile görüşme hakkını annesine devretti18 izlenme
PFDK cezaları açıkladı: Ankargücü'nün ve yumrukçu Faruk Koca'nın cezası belli oldu!30 izlenme
Deprem bölgesi Hatay'da iç acıtan yoksulluk: "Bazı aileler sabahtan geliyor ‘çocuklarım aç’ diyor. Poşeti uzatıyoruz, sırtımızı dönüyoruz ki doldursun..."29 izlenme
Irak bile Türkiye’den yapılan uçuşları askıya aldı!82 izlenme
Depremzede için gönderilen jeneratörleri saklayıp özel villada kullandığı iddia edildi: Tunceli Özel İdare Genel Sekreteri Yıldırım açığa alındı60 izlenme
MÜSİAD TÜSİAD'ın açıklamalarına "toplumsal huzuru zedeleyici içerikte" dedi
Sağlık Bakanı açıkladı: 24.733 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 4.900.121'e, can kaybı da 41.191’e yükseldi!
'Erdoğan ilk turda seçimi kaybedecek noktada'
Çöpe giden 'başarı hikâyesi'ne 40 milyar dolar ödenecek!