Özgür Özel'i destekleyen Parti Meclisi üyeleri, PM'den istifa etme kararı aldı. Kararın ardından seçilmiş Özgür Özel yönetiminin sözcüsü Zeynel Emre açıklama yaptı.
Emre’nin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:
"Biliyorsunuz CHP olarak büyük bir kumpasın içeisindeyiz. Partimizin kurumsal kimliğine yönelik saray odaklı bir kesim tarafından bir butlan kararı verildi. Bu karara göre 25 temmuz 2020 tarihli kurutlay kararı seçildi. Şüphesiz bu Türk siyasi tarihinin en büyük krizlerinden biridir. Biz bu karardan sonra gerçekten çok iyi niyetli bir şekilde partimizi bu krizden nasıl çıkarabileceğimizi düşündük. Bugün gerçekleşecek parti meclisi toplantısına katılma kararı almıştık. 'Gidelim oraya çoğunluk bizi ve oraya milyınlarca CHP'lin üzüntüsünü karamsarlığını ve bunun olası sonuçlarını bir kez daha yüz yüze anlatıp bir olağanüstü kurultay kararı aldıralım' diye düşündük. Ancak dün 9 arkadaşımızın yetkisiz şekilde disiplin kuruluna sevk edildiği açıklandı.
Ben dün de belirtmiştim 'biz istersek istifalarla parti meclisini düşürürüz'. Bizim tüzüğümüzün 24. maddesini 3. fıkrası der ki; PM 3'te 2'nin altına düştüğü zaman düşer ver yeniden kurultay kararı alınır. Biz de 17 kişinin istifasını aldık. 10 kişiye yakın arkadaşımız da şu an da toplantıya gidiyorlar.
Parti maddesinde 'butlan olursa' diye bir istisna yok. Bu noktadan sonra kurultayın toplanmaması suçtur. Partiyi kurultaya götürmek dışında hiçbir karar alamazlar. O nedenle bir kez daha sesleniyoruz. Bu yanlıştan dönün. Çünkü bugün Türkiye'de demokrasi mücadelesi veren herkesin 3 tane bel bağladığı yapı vardır. Birincisi CHP öncülüğündeki 'toplumsal muhalefettir' bu büyük bir umut ve cesaret taşımaktadır. 2.si az sayıda cesurca mücadele eden basın mensuplarıdır. 3.sü'de bu ülkede cesaretle yanlışa itiraz eden STK'lardır. Biz tamamen totaliter bir rejiime geçmediysek bu ü madde sayesindedir.
Buradan bu ifade ettiğimiz gerçekler karşısında Yargıtay'a da son bir kez sesleniyoruz. Bir an evvel bu dosyayla alakalı karar verin."
tele2haber.com
İşsizlik rakamları açıklandı! Nüfus çoğalıyor, istihdam azalıyor, işsizlik artmıyor, bu nasıl iş!74 izlenme
‘Vicdanımın sesini dinledim’ diyerek AKP’den istifa etti!59 izlenme
AKP’li Belediye Başkanı 'Cumhur İttifakı Türkiye geneli % 52'nin altına düşerse, bizi darağacına çekip kazığa oturtacaklar !'11488 izlenme
Dincilerden inciler bitmiyor ! Alevi düşmanı Ebussuud, cinlere de fetva veriyormuş !210 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun memnuniyetini Nagehan Alçı anlattı: "Mutlak butlan umudu sürüyor"24 izlenme
Milyonlarca emekli o tarihi bekliyor: Çifte zam umudu!39 izlenme
Osmangazi Köprüsü adeta kara delik gibi yutuyor! Günlük 2,2 milyon dolar garanti29 izlenme
İnce, İmamoğlu'na destek için İstanbul'da70 izlenme
“Vatandaşlık tanımı yeni anayasada gözden geçirilebilir” sözleri nedeniyle AKP’li Binali Yıldırım hakkında suç duyurusu
"Beynimdeki çipi çıkart" diyerek doktora saldırmıştı, zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı!
Savaş döneminde Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteciler bayram ziyareti için ülkelerine gidiyor!
Nişan töreninde 45 kişi koronavirüse yakalandı! İşte cezası...