CHP lideri Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı genel başkanlığı kazandığı CHP'nin 38'inci Kurultayı, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bir kısım delegenin şikayeti ile soruşturmalık oldu. Soruşturmada yer alan şikayetler birleştirilerek Kurultay'a dava açılırken 'mutlak butlan' talebi ile mevcut yönetimin eski yönetime devrolması istendi.
Özgür Özel'in olası mutlak butlan kararını da ihtimaller arasında gösterilen kayyum atamasını da kabul etmeyeceğini açıklayıp birlik çağrısı yapmasının ardından eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun mutlak butlanı kabul etmesi tartışmaların fitilini ateşledi.

Tartışmalarla gidilen 30 Haziran'daki duruşmadan 8 Eylül'e erteleme kararı çıkarken CHP'li isimlerin büyük bir çoğunluğunda 'haklı olduğumuz davada kararın bozulması gerekirdi' görüşü hakim oldu. Erteleme kararı bu nedenle memnuniyetsizlik yaratırken tartışmaların diğer tarafı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karar için ne düşündüğü merak konusu oldu.
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısında, Özgür Özel'in "sonuç odaklı değil, partimizi tartıştırmaya yönelik süreç odaklı" sözleriyle nitelediği mahkeme kararının; Kemal Kılıçdaroğlu cephesinde nasıl karşılandığını yazdı.
Nagehan Alçı, "Mutlak muğlak" başlıklı yazısının "Kılıçdaroğlu cephesi için en iyi senaryo" bölümünde Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresinin karardan memnun olduğunu ifade etti.

Erteleme kararının Kılıçdaroğlu cephesine zaman kazandırdığını yazan Nagehan Alçı, "‘Mutlak butlan’ kararına hazır değillerdi. Yönetmesi zor bir süreç. Şayet mahkeme davayı mevcut yönetim lehine sonuçlandırsaydı o durumda da Kemal Bey şimdiye kadarki tutumu nedeniyle parti ve tabandan onarılamaz şekilde kopardı." dedi.
Kılıçdaroğlu'na yakın bir ismin kendisine 'Bu linç ortamı iyice zıvanadan çıktı, şimdi 8 Eylül'e kadar bu ortam devam ederse insanlarda zaten yüksek olan tepkiler iyice katlanır, buna vicdanlar izin vermez' dediğini aktaran Nagehan Alçı, mutlak butlan ve partililerle aralarının düzelmesi umudunun sürdüğünü ortaya koydu.

Sosyal medya ve yeni yönetimdeki Kılıçdaroğlu’na yönelik tavrın saldırgan olduğunu iddia eden Alçı, Kılıçdaroğlu cephesinde sürecin bir süre sonra eski genel başkana destek olarak döneceğinin düşünüldüğünü ifade etti.
Darülaceze’deki ilginç ilişkiler ağında ‘İsmailağa ve Cübbeli Ahmet’ izleri!251 izlenme
Vatandaşın 'kiralar çok pahalı' çıkışına AKP'li yöneticinin cevabı! "Biz şimdi S-400'leri aldık. Niye? Çatımız sağlam olsun, gelen füzeleri durduralım"14 izlenme
İl Milli Eğitim Müdürü Atatürk düşmanıyla aynı karede! Tepki yağdı14 izlenme
Siyasetçi gazeteci ve aydınlardan oluşan 140 kişi imzaladı: "Kılıçdaroğlu hukuksuzluğa ortak olmamalı"20 izlenme
Sigarada zam sağanağı! Bir grup daha fiyat listesini güncelledi16 izlenme
AKP'den büyük kopuş! "Çekirdek seçmen kaldı"51 izlenme
YSK, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurularını kabul etti25 izlenme
Türkbank’ı seçim öncesi alelacele sattılar39 izlenme