Emekliler, kasım ayının ilk yarısı ödenmesi beklenen ikramiyeye tepkili. ANKA Haber Ajansı’na konuşan emekliler, sadaka istemediklerini insanca yaşayacakları bir emekli maaşı talep ettiklerini dile getirdi.
Tüm Emeklilerin Sendikası üyesi Selma Solmaz, şunları söyledi:
“ÇALIŞAN EMEKLİLER NEDEN ÇALIŞIYOR? HİÇ SORUYOR MUSUN TEK ADAM OLARAK? ÇALIŞAN EMEKLİ ÇOCUĞUNU OKUTAMIYOR”
“Ben buradan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi şahsına seslenmek istiyorum. Maşallah bu sefer tebrik ediyorum. Halkı ikiye böldün, emeklileri de ikiye böldün. Çalışan emekliler, çalışmayan emekliler. Çalışan emekliler neden çalışıyor? Hiç soruyor musun tek adam olarak? Çalışan emekli çocuğunu okutamıyor. Mesela ben. Bana 5 bin lira vermiyorsun. 4 bin lira küsur vereceksin bana. Fazla çıkmıyor. Kızımın okulundan 3 bin 600 liralık kitap parası istemişler. Ben şimdi bu parayı mı vereyim, banka kartlarını mı ödeyeyim? Ne yapayım? Çalışan emekliler bugün buraya gelemedi. Çünkü çalışmaya mecburlar. Paraları yok.
“YOLLARDAN TOPLAYA TOPLAYA GELDİM. EMEKLİYİM İŞTE, TOPLUYORUM DA YİYORUM. TOPLAMASAM YOK. BENİ BU HALE GETİREN SENSİN. SEN UTANMALISIN”
‘Sendikaları kapatın’ diyorsunuz. Kapatmaya çalışıyorsunuz. Bir elin nesi var, hiçbir şeyi yok. Biz birleşe birleşe… Sendikamızı kapatamazsınız. Sendikamızdan vazgeçmiyoruz. 1960’lı yıllardaki fabrikaların sendikal durumuna döndürdünüz bu işi. Fabrikatörler nasıl sendika üyesi olanları dövüyorlardı, öldürüyorlardı, işkence yapıyorlardı, aynı bu durumdasınız. Sen de parasal olarak bize işkence yapıyorsun. Ben utanmıyorum. Al sen utan. Yollardan toplaya toplaya geldim. Emekliyim işte, topluyorum da yiyorum. Toplamasam yok. Beni bu hale getiren sensin. Sen utanmalısın. Hani Hz. Ömer’in adaletiydi? Hani aç kalan varken sen tok yaşayamıyordun? Hani sen Hz. Ömer’in adaletini kullanacağım diyerek ilk gelişiniz buydu. AK Parti’yi ilk kuruşunuz buydu. Hz. Ömer’in adaleti nerede? Hz. Ömer’in adaletini sen bana ver ki ben de sendikalı olmayayım.”
Odatv.com
Danimarka’da peçe yasağına ilk ceza geldi
Gar ihalesini alan Önder ‘bankamatik çalışan’ çıktı!
Yaa gördünüz mü başkanlık işte bu kadar basitmiş !
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan özel davetle yarım milyarlık gizli ihale!
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının 6 sanığı tahliye edildi
Hukuka rağmen talan durmuyor
Son Dakika: Türkiye ile Ukrayna arasında savaşın tahrip ettiği altyapının yeniden inşası için anlaşma imzalandı
Kılıçdaroğlu: Sırtı kalınlara karşıyım
Yılmaz Tunç'tan 'Yenidoğan çetesi' dosyasını yürüten Cumhuriyet Savcısı hakkında açıklama
Tramvayda yanlış anlaşılma tartışması! Akbil, binmediğini iddia ettiği turisti dışarı attı