AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, Konya’nın yerel bir televizyon kanalında konuk olduğu programda, kadına şiddet konusunda bir kez daha tepki çeken sözler sarfetti.
Türkiye'nin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Hülya Atçı Nergis, kararın kaldırılmasının yerinde olduğunu söylerken, “Avrupa’nın ve bizim beslendiğimiz değerler farklı. Biz ayrı bir gelenekten gelen kültüre sahibiz. Avrupa’da daha çok insan üzerinde duruluyor. Tamamen birey ve şahıs odaklı bir yaklaşım var. Ama bizim değerlerimize baktığınızda bizim için bireyler kadar aile kurumu da çok önemli. Biz olaylara daha kolektif yaklaşıyoruz. Bizim için aile korunması gereken bir kurum. Bu noktada İstanbul Sözleşmesi’nin yaklaşımını doğru bulmuyorum” dedi.
Daha önce söylediği “Türkiye’de öldürülen erkek sayısı kadın cinayetlerinden 12 kat fazla” sözlerine ilişkin de kendisini savunan AKP'li vekil, “Kadına karşı şiddet olmamalı, erkeğe karşı da şiddette olmamalı. O kadınları öldüren şahısları da yetiştiren kadınlar. Hiç mi kadınların payı yok bu şiddette? Bu konuda sürekli erkekleri suçlayan bir dil de yanlış. Feminist söylemlerin bu kadar benimsenmesi, bayrak edilmesi, herkesin aynı ağzı konuşması beni rahatsız ediyor. Ben ezber bozdum bu konuda. Belli kesimlerin eleştirisi oldu, ben doğruyu söylüyorum. Erkeğe ayrı muamele, kadına ayrı muamele beni şahsen rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.
Nergis, daha önce de kadın cinayetleri haberlerinin ‘abartıldığını’ savunarak, “Öldürülen erkek sayısı bu sayının 12 katı” demiş ve tepki çekmişti.
https://www.birgun.net/haber/akplihulyaatcinergiskadinasiddettekadinlarinhicmipayiyok339569
BES Gençlerinin sayıları yüzde 120 portföyleri yüzde 221 tırmandı40 izlenme
En düşük emekli aylığı düzenlemesi TBMM'de kabul edildi10 izlenme
Şaka yaptıkları için tutuklanmışlardı: 4,5 yıl hapis cezası istendi10 izlenme
AKP’nin yeni İstanbul İl Başkanı'na AKP’li belediyeden 18.6 milyonluk ihale kıyağı!76 izlenme
AKP’li Belediye 2.3 milyon lirayı amacı dışında kullanmış!122 izlenme
Sedat Peker'in iddiaları AKP'yi sarstı! Erdoğan sonrası konuşuluyor...48 izlenme
Yok böyle tadilat! 2.6 milyon liraya mutfak tadilatı!90 izlenme
Aksoy Araştırma açıkladı: İşte partilerin 2021 Ocak'tan bugüne yaşadığı oy değişimleri27 izlenme