Anasayfa1
04 Ocak 2023 ( 48 izlenme )
Reklamlar

YSK'da kritik seçimler öncesi büyük değişim


Bu yıl yapılacak kritik seçimler öncesi YSK'da başkan Muharrem Akkaya dahil beş üyenin görev süresi 24 Ocak tarihinde doluyor... YSK’ya Yargıtay’dan 3, Danıştay’dan 2 yeni üye gelecek.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri öncesinde, Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) kritik bir değişim yaşanacak.

7 asil ve 4 yedek üyeden oluşan kurulun, başkan dahil 5 üyesinin görev süresi sona eriyor. Bu isimler yerine yeni üyeler seçilecek.

2016'DAN BERİ GÖREVDE

NTV'nin haberine göre görev süresi sona erecek isimlerden biri de YSK Başkanı Muharrem Akkaya.

Akkaya, YSK'da 2016 yılından beri görev yapıyor. YSK Başkan Yardımcısı Erhan Çiftçi ile üyeler Cengiz Topraktaş, Kürşat Hamurcu ve Yunus Aykın'ın da görev süresi 24 Ocak'ta dolacak.

5 YENİ ÜYEDEN SONRA BAŞKAN SEÇİLECEK

Boşalan üyelikler için Yargıtay’dan 3 Danıştay’dan 2 isim seçilecek. Aday olan isimlerden en fazla oyu alanlar YSK üyesi olacak.

5 yeni üyenin seçilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'nda başkanlık seçimi yapılacak.

11 üye salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçecek.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sosyal medya bu röportajı konuşuyor! 'Eskiden yağ bulamıyorduk' diyen AKP'liye ilkokul öğrencilerinden ders gibi yanıt! Beşiktaş Belediye Başkanı duyurdu: Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun bulunduğu sokağa Fahreddin Paşa ismi İstanbul'da 'tartışılan arazi' satıldı: 550 milyon lira! CHP'nin kazandığı Kütahya’da MHP seçimin iptali için başvurdu!