Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün olağanüstü genel kurulunda, ilk su aboneliklerinde alınan katılım payının yüzde 50 oranında indirilmesi teklifi görüşüldü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in teklif ettiği indirim önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.
Cumhur İttifakı üyeleri teklif oylamaya sunulduğunda blok halinde ret oyu kullandı. Oylamanın tamamlanmasının ardından AKP’li ve MHP’li vekiller, yüzde 55 oranında indirim teklifini başkanlığa sunmak istedi. Ancak bu sırada hukukçu meclis üyeleriyle hukukçu bürokratlardan, ikinci bir oylama yapılamayacağı uyarısı geldi. Hukukçu meclis üyeleri, olağanüstü genel kurulun, önceden ilana çıkan gündem ilanına göre yapılabileceğini, ilan edilen gündem maddesine yeni bir madde eklenemeyeceğini belirtti.
AKP’li ve MHP’li üyeler, yeni gündem maddesi eklenmediğini, maddenin yeniden oylanmasını istediklerini de söyledilerse de bu seçenek yasalara göre gündeme alınamadığı için oturum kapatıldı. Çünkü Meclis Çalışma Yönetmeliği’nin 14. Maddesine göre, reddedilen bir madde aynı oturumda yeniden gündeme alınamıyor.
Yaşanan gelişmelerin ardından indirim kararı Mayıs ayındaki genel kurula kalmış oldu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/mersindesuindirimineakpvemhpdenreth29159.html
Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Mehmet Doğanay'dan riskli şehirler listesi181 izlenme
Atlas Çağlayan ile ilgili tehdit paylaşımlarına 1 tutuklama17 izlenme
Enflasyon hedefleri şaştı, maaş zammı bilmeceye döndü27 izlenme
'6 Şubat depremi araştırılsın' önergesini AKP ve MHP reddetti37 izlenme
Aladağ terfisine isyan!200 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat yeniden cezaevine mi girecek? Yeni iddianamede yok yok33 izlenme
Çiftçinin traktörüne haciz! 12 bin TL'lik borç için önce hapse girdi, şimdi de icralık durumda111 izlenme
Sekreteriyle camide çıplak basılan müftüden şok savunma "Hatim indiriyorduk!"11532 izlenme
İstanbul’da İranlı öğretmen skandalı! Onlarca öğrenciye cinsel tacizde bulundu!
Emniyet tepkilerin ardından Atatürk'ü hatırladı!
2 dakika içinde Cennet'te evinizin olmasını istiyorsanız, bu abiyi izleyin !
7’inci sınıf öğrencisinden 'ekonomi' isyanı: "Bu yaşımda bu iktidar yüzünden çalışıyorum. Devlet ‘Arabanız, eviniz var’ diyor biz duvarları mı yiyeceğiz?"