AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve AKP’nin MKYK üyesi olan Metin Külünk, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar’a, üniversitelerde sahte evrakla kayıt yapıldığına ve yabancı uyruklu öğrencilerinin sınavsız olarak kayıt edildiğine yönelik iddiaları sordu.
AKP’li Külünk, Twitter’dan Özvar’ı da etiketlediği paylaşımında şunları söyledi:
“YÖK Başkanı Erol Özvar’a soruyoruz.
Türkiye genelinde yurtdışından gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Üniversitelerin seçkin bölümlerine (tıp, diş hekimliği ve hukuk) sınavsız olarak kayıt ediliyor.
Bu kayıtlar öğrenci ajansıdanışmanlığı adı altında çalışmalar yapan şirketler tarafından yapılıyor.
Son dönemlerde evrakta sahtecilik yaparak, sahte evraklar ile kayıtlar üniversitelere yapıldığı yönünde iddialar artmış durumda.
Maalesef Fetö ve Fetövari örgütsel yapılanma modelleri ciddi tehlike taşıyor.
Bu delillerin ve kuvvetli şüphenin olduğu bu konunun içerisinde siyasilerin de olduğu iddia edilirken, rektörlerin ve akademisyenlerin de bulunduğu iddiaları özellikle üniversite çevresi ve sokağın dilinde.
En can sıkıcı iddia ise bu konunun kuvvetli şüphe ve deliller ile konunun üzerine giden yargı mensuplarının üzerinde baskı oluşturulmaya çalışıldığı yönünde.
Bilelim ki DEVLETİ AYAKTA LİYAKAT EHLİYET
HAK VE ADALET tutar.
Sokağın sesini duymak ise her aşama da görev yapanların mecburiyetidir”
Tele1
Ve Burhan Kuzu itiraf etti! İfadesi ortaya çıktı...136 izlenme
Beton lobisi koronavirüs dinlemiyor! Kat karşılığı Hazine arazisi!67 izlenme
Balıkesir'de art arda iki deprem25 izlenme
Cüneyt Özdemir 'Halkbank davasına ilişkin, Tayyip Erdoğan sanık koltuğuna oturtulacak !'421 izlenme
Onur Anıtı’na saldıran kuzenlere 9'ar yıla kadar hapis istemi!49 izlenme
Sedat Peker'in avukatından yeni açıklama69 izlenme
Camiyi yıktılar vatandaş ayaklandı! 'MHP ve AKP cami yıkan parti olarak tarihe geçecek'65 izlenme
Devlet kusurlu, depremzede borçlu çıktı20 izlenme
AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, İmamoğlu'nu ağırlayan muhtarın ofisini kapatıp tehdit etti! “Sana bir şey söyleyeyim mi? Elimde kalırsın”
Bilal Erdoğan: "3 bin dolar kazanan 5 bin lira kazanandan iyi yaşamıyor"
Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan cezaevinden haykırdı: "Sen merak etme kızım"
AKP’yi en iyi anlatan paylaşım