Muğla Marmaris Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı’nın ‘Yazlık Sarayı’ için 50 milyon TL’lik yeni bir harcamanın kapısı açıldı. Binlerce ağaç kesilerek yapılan yolda heyelan nedeniyle ortaya çıkan sorunu gidermek ve yeni sorunlar yaşanmasını önemek amacıyla inşaata başlandı.
BirGün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre, Saray’ın inşaat çalışmaları sürerken 2018’de yapımına başlanan ve 4050 bin arasında sığla ve çam ağacının kesildiği iddia edilen Okluk yolunda aradan geçen beş yılda heyelan kaynaklı bozulmaların meydana geldiği öğrenildi. Bunun üzerine 2 Haziran tarihinde MuğlaMarmaris yol ayrımı ile Okluk Koyu il yolunda inşaat öncesi zemin sondajı ve geoteknik proje hazırlamak için ihale gerçekleştirildi. ‘Pazarlık’ yöntemiyle yapılan ihale, 708 bin 970 TL’ye Akademi Etüt Proje Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi’ne verildi. 17 Haziran’da şirketle Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı.
9 Haziran tarihinde de heyelan ıslahı ve heyelan önleme amaçlı yapım işi için yine ‘pazarlık’ yöntemiyle ihale yapıldı. Acil ve öngörülemeyen durumlar ile özellikli işler için kullanılabilen ‘pazarlık’ yöntemiyle yapılan ihaleye altı şirket katıldı. İhale, 54 milyon 996 bin TL’lik yapım işi için 48 milyon 204 bin TL’lik en düşük teklifi veren TEYDA İnşaat Taahhüt Elektromekanik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nde kaldı. Şirket bu ay içinde başladığı inşaatı 2023 yılı Şubat ayına kadar tamamlayacak. Zemin sondajı ve geoteknik proje hazırlama işinin de heyelan ıslahı ve önleme işinin de dokümanları Kamu İhale Kurumu tarafından açıklanmadı. Okluk yolunu 2019 yılında Sarıosmanoğlu İnşaat isimli şirket yaklaşık 50 milyon TL’ye yapmıştı.
İktidara yakın şirketlerden YDA ile iki iş ortaklığı bulunan TEYDA isimli şirketin yönetim kurulu başkanlığını Tarık Demirelli yapıyor. Nikâh şahitleri arasında YDA’nın sahibi olan Arslan ailesinin mensupları bulunan Tarık Demirelli’nin şirketi bugüne kadar kamudan en az 17 ihale aldı. YDA ile “TEYDAYDA Adi Ortaklığı” olarak ASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu, Atık Su ve Yağmur Suyu Hatları yapımını, TEYDAYDAKIBRIS Adi Ortaklığı isimli şirket ile de Kars Kötek Yolu inşaatını üstlenen şirket halen Okluk yolunun yanısıra Sivas’taki 4 Eylül Barajı’nın derivasyon yapım işini sürdürüyor. Yaklaşık 520 milyon TL’lik bu işi de şirket pazarlık yöntemiyle aldı. Şirket bugüne kadar tamamına yakını yol inşaatı olan 1,6 milyar TL’lik yapım işini üstlendi.
Çorlu Tren Katliamı duruşmasının görüldüğü gün TCDD Genel Müdürüne milyarlık ihale: Cezalandırılmayıp ödüllendirildi29 izlenme
Bingöl’deki depremin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!79 izlenme
Ümit Özdağ'dan büyük iddia! "ABD Büyükelçiliği Soylu’ya ‘uyuşturucu ile bağlantısını kessin’ dedi"35 izlenme
Putin Federal Meclis konuşmasında: Yeni START'a katılımımızı askıya alıyoruz24 izlenme
İBB kreşi yerine Kuran kursu! İstanbul Valisi “şikayet var” diyerek açıkladı14 izlenme
Ruhsar Pekcan'a kötü haber! Yüce Divan'a gitmesi için ilk adım atıldı!43 izlenme
ByLock dediği için tutuklanan avukat: "Savcı bey de bakanın kardeşinin arkadaşıymış"19 izlenme
Bunlar da AKP'nin "ana baba bacı gardaş" atamaları152 izlenme
Yaptığı bina 111 kişiye mezar olmuştu: Pişkin müteahhitten akılalmaz savunma
İran'da başörtüsü protestoları devam ederken, Amerikalı gazeteci başörtülü olarak İran Cumhurbaşkanı ile görüştü.
Orman gitti rant geldi
Montrö'nün önemini vurgulamışlardı, emekli amiraller hakim karşısına çıktı