AKP iktidarının İsrail ile olan ilişkisi, başta kendi ittifak ortakları dahil olmak üzere birçok kesim tarafından eleştiriliyor.
Gazeteci Metih Cihan'ın yaptığı araştırmalar sonucu paylaştığı bilgilerde de AKP ve MHP'li isimlerin İsrail ve İsrailli şirketlerle olan ticari bağları gözler önüne serilmişti.
Bu duruma tepki göstermek için İstanbul'da bulunan İstiklal Caddesi'ne çıkan "Filistin İçin Bin Genç" grubu, "İsrail ile Ticarete dur de" şiarıyla eylem yaptığı için işkenceye varan yöntemlerle gözaltına alınmıştı.
İsrail ve Türkiye ilişkisinin iyice irdelendiği bu eylem sonrası Ticaret Bakanlığı, İsrail ile ihracata kısıtlama getirildiğini duyurmuştu.
AKP'ye İsrail konusunda sert tepki gösterenlerin başında gelen Yeniden Refah Partisi, yerel seçim öncesi AKP lehine çekilme şartında da İsrail ile ticaretin son bulmasını şart koşmuştu.
Yeniden Refah Partisi, İstiklal'deki eylem ve Ticaret Bakanlığı'nın ihracatı kısıtlama kararı sonrası yeni bir paylaşımda bulundu.
Yeniden Refah Partili Sabahaddin Hazinoğlu, AKP'nin İsrail ile olan ilişkisini ve gelen eleştirilere karşı tepkisini eleştirerek, +18 imalı bir göndermede bulundu.
Hazinoğlu şunları söyledi:
"Adamları İsrail'le aynı yatakta bastık, halen inkar ediyorlar. Düşündüğün gibi değil diyorlar."
Kaynak: Gerçek Gündem
Yeni bir Zarrab darbesi geliyor!2844 izlenme
Koç Holding’den 10 Kasım videosu: "Sana olan sevgimiz, inancımız ve bağlılığımız hiç bitmeyecek… Çünkü burası seni sevmeler cumhuriyeti…"17 izlenme
Pençe-Kaplan Operasyonu'ndan acı haber: Bir asker şehit oldu77 izlenme
Kırıkkale Valiliği: Sıfırlanan vaka sayısı 1 günde artış gösterdi!67 izlenme
Erk Acarer Sedat Peker ile görüştü: Çok konuşulacak 'dolar' çıkışı!86 izlenme
Türkiye'nin kredi notu Tanzanya seviyesine düştü!57 izlenme
Yüksek hızlı tren (YHT) bilet fiyatı güncellendi23 izlenme
Hilal Köylü, Özgür Özel’e “ölümlü” tehditlerde bulunan MHP’nin asıl korkusunu anlattı: "MHP'de ittifak dışı kalma korkusu başladı"25 izlenme
Emniyet sınavında torpil iddiası Meclis'te: ‘Türkiye birincisi mülakatta elendi’
İmamoğlu’nun avukatından ‘ahmak’ davası açıklaması
Mısra Öz'den Erdoğan'ın "Narin" paylaşımına yanıt: "Oğlum için de aynı sözü vermişti"
CHP'den AKP'ye çağrı! "Asgari ücretli bir işçinin sofrasına oturun"