Fatih Sultan Mehmet'in hayatını kaybettiği yer olan 133 dönümlük Hünkâr Çayırı, yapılaşmaya açılıyor.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Söz konusu olan Hünkâr Çayırı sıradan bir yer değildir. Çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yerdir. Tarihi mirasına sahip çıkmayan toplumlar asla iflah olmazlar. Daha önce satışı ile ilgili durum söz konusu olmuş, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve bağımsız örgütlerle beraber bu yanlıştan vazgeçilmesini sağlamıştık. Gelinen noktada görüyoruz ki Fatih Sultan Mehmet’in Otağı ranta kurban gitmiş” dedi.
Tarhan, “18 Aralık 2017 tarihinde, Hünkâr Çayırı’nın 133 dönümlük arazisi, 30 yıl süre ile Erzincan Kültür ve Dayanışma Vakfı’na, 465 Bin Türk Lirası bedel karşılığında verilmişti. Sivil toplum örgütleri ile birlikte bu durumu engelledik. Ancak şimdi de sanki cezalandırır gibi alan terk edilmiş ve son durumu fotoğraflarla ortada. Burada tüm Kocaeli milletvekillerinin ve siyasilerin hep birlikte milli bir duruş göstererek bu konuya özen göstermeleri gerekmektedir" diye konuştu.
https://haber.sol.org.tr/turkiye/evladifatihanrantadayanamadi274669
CHP'li Kemalpaşa Belediyesine 'Gülşen konseri' operasyonu! 1'i belediye başkan yardımcısı 5 gözaltı!42 izlenme
Okullar açılalı 2 hafta oldu: Ardahan'da bir okulda öğretmen yok39 izlenme
Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde asıl 'fail' gizleniyor mu?69 izlenme
Ümit Dikbayır'dan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı sözler: "Kılıçdaroğlu'nu genel başkan olarak görmüyorum; benim genel başkanım Özgür Özel"19 izlenme
Izgaralık tavuk kanadı uçuşa geçti: 3 ayda yüzde 50 zamlandı18 izlenme
10 bin futbol sahası büyüklüğünde alan ranta teslim edildi40 izlenme
Katar Prensi Abdulaziz bin Khalifa Al Sani'nin eski eşi Kasia Gallanio, İspanya'nın Marbella kentindeki evinde yatağında ölü bulundu.38 izlenme
Tarım ve Orman Bakanlığı ülkemizde 200 bin ton ihtiyaç fazlası şeker olduğunu açıkladı! O zaman şekerin fiyatı neden artıyor?62 izlenme
Merkez Bankası'nda büyük kriz! -48 milyar dolara geriledi!
Yeni vergiler ve zamları yolda: İşte Orta Vadeli Program'ın işaret ettiği artışlar
Müdürler köşeyi döndü: Kanalizasyonda da yolsuzluk yapmışlar
Halil Konakçı'ya sert tepki gösteren Ümit Dikbayır'dan Erdoğan'a uyarı: "Bu şahıs gücünü nereden alıyor? Yarın bir gün Fetullah'ın gücüne ulaşırsa..."