Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için örnek beslenme çantası menüsü hazırladı. Kahvaltıyla öğle yemeği arasında ‘ara öğün' olarak hazırlanan 1 haftalık örnek menüde süt, yumurta, zeytin, peynir, çiğ sebze ve meyve gibi gıdalar yer alıyor. Genel Sağlıkİş Sendikası markete gidip devletin önerdiği beslenme çantasını doldurdu. Ortaya çıkan fatura yoksulun bütçesini aştı. Bir öğrenci için bir haftalık örnek beslenme çantası 102 liraya doldu. Bir çocuğun 1 aylık sağlıklı beslenme çantası 408 TL'ye, iki çocuklu ailenin 816 TL'ye, üç çocuklu ailenin 1224 TL'ye çıktı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Genel Sağlıkİş Başkanı Dr. Derya Uğur, ara öğün olarak hazırlanan beslenme çantasının bile yoksul aileler için büyük maliyet oluşturduğuna işaret ederken, kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği de dahil edildiğinde yoksul ailelerin sağlıklı beslenme imkanı bulamadığını söyledi.

Bakanlık “Bunları yedirin” diyerek öğrenciler için sağlıklı ara öğün listesi hazırladı ama tek çocuğun beslenme sepeti 408 lirayı buluyor.
YETERSİZ BESLENME SORUNU
Yoksul ailelerin sağlık için gerekli besin maddelerini uzun süre alamamaları nedeniyle yetersiz beslenme sorunlarının yaşandığına işaret eden Dr. Uğur, “Beslenemeyen çocuklarda, büyüme ve gelişim geriliği, protein yetersizliği, demir yetersizliği, raşitizm, diş çürükleri ve obezite gibi sağlık sorunları görülmektedir” dedi.
Genel Sağlıkİş Başkanı Dr. Derya Uğur, yoksul ailelerin enerji, protein ve diğer besinlerden uzun süre alamadıklarını, bu nedenle yaygın şekilde yetersiz beslenme (malnutrisyon) sorunu yaşandığını bildirdi.
Dr. Uğur, “Beslenme sorunları eğitimde başarısızlık, sosyal uyumsuzluk, zekâ gelişiminin yavaşlaması gibi zihinsel sorunlara da neden olabilmektedir. Beslenemeyen çocuklar hastalıklara karşı dirençsiz oldukları için daha sık hastalanıyor. Üzülerek dile getiriyoruz ki; gelir seviyesi düşük yerleşim yerlerimizdeki Aile Sağlığı Merkezlerimiz bu çocuklarla dolup taşıyor” dedi.
Özgür Özel, İmamoğlu'nun 'suçunu' açıkladı! "Erdoğan'ı yenme suçunu işlemiştir! Bu suçu tekraren işlemiştir ve bir kez daha işlemeye azmetmiştir! Asıl mesele budur"24 izlenme
PKK'dan Öcalan çıkışı: Serbest bırakılmadıkça başka adım atmayacağız22 izlenme
CHP’li Muharrem İnce’den iktidara önemli uyarı: Sonumuz felaket864 izlenme
Böyle buyurdu 'yobaz' Kula Belediyesi başkan adayı 'Millet ittifakı’na oy vermek haramdır !'621 izlenme
Maserati’li polis tarafından bacağı kırılan avukat Fatih Uzun, yaşadıklarını anlattı71 izlenme
Mustafa Sarıgül "Ülke iki ittifaka mahkum edilmeyecek kadar büyük bir ülkedir"38 izlenme
AKP’li Kavakçı ‘İBB bursu’ yorumuna dava açtı!129 izlenme
Türker Ertürk paylaştı: "Z kuşağı bilmez eskiden burası Türkiye Cumhuriyeti idi"71 izlenme
Tarım Kredi’de icralık çiftçinin bir haftası kaldı
SGK uzmanından milyonlarca emekliyi ilgilendiren uyarı: "Aylığınız kesilebilir"
CHP’den NY Times’a açıklama: Bu kadar organize olmamızı beklemiyorlardı
Erdoğan, 'Berat Albayrak' için 'birinci derece akrabam değil, damadım' demiş!