Antalya'da cinsel istismara uğrayan iki kardeşin ifadeleri üzerine başlatılan davada, tutuklu yargılanan sanık anne ve üvey babanın serbest bırakılması yeniden gündeme geldi.
Sosyal medyada #ElmalıDavası etiketiyle binlerce paylaşım yapılarak mahkemenin verdiği karara tepki gösterildi.
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de tahliye kararına tepki gösteren isimlerden biri oldu.
Özdil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Çocuklarına bayram armağan eden, çocuk bayramı ilan eden, dünyadaki ilk ve tek ülkenin, getirildiği nokta... Çocuk cehennemi :(“
NE OLMUŞTU?
6 Ocak 2021'de gerçekleşen üçüncü duruşmada kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmişlerdi.
Olay geçen yıl haziran ayında savcılığa giden babaannenin ihbarıyla ortaya çıktı.
6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığını iddia etti. Eski gelini Merve A. ve eşi Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu.
Koruma altına alınan iki çocuk üvey babası Rahmi A. ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı. Çocukların cinsel istismara uğradığı adli tıp raporuyla kanıtlandı.
Küçük kız ve ağabeyi istismarı deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalışmış, bu resimler de soruşturma dosyasına girmişti.
Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı.
Davanın üçüncü duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Merve A. ve Rahmi A. adli kontrolle serbest bırakıldı.
"Yağ gibi kayıyor" diye övülen yolun altı mağara çıktı, asfaltı ilk yağmurda çöktü23 izlenme
MHP’li Karaaslan’ın 76 yaşındaki CHP’li Bal’a kafa attığı anın görüntüleri ortaya çıktı!44 izlenme
Saray'da tüm hesapları alt üst edecek anket: "Seçim ilk turda bitebilir"53 izlenme
Şahan Gökbakar teğmenlerin ihraç kararına kayıtsız kalamadı: Takkeli, cübbeli amirali paylaşıp isyan etti20 izlenme
“Yeşil alan olacak” denmişti! Askeri arazilere yine imar geliyor23 izlenme
Sayıştay, ‘öyle bir rapor yok’ demişti… İşte o rapor!103 izlenme
Maarif Vakfı’na 163 milyon!90 izlenme
Yurt dışına çıkmak adeta yasak34 izlenme
Tunceli'den acı haber: İki askerimiz şehit oldu
Savcılıktan ‘Diploma nerede?’ pankartı hakkında karar
Ayağına elektronik kelepçe takılan Emekli Koramiral Atilla Kıyat: "Beynime ölünceye kadar hiçbir güç kelepçe takamaz"
CHP'den istifa etmişti: Aslı Baykal'dan AKP iddialarına yanıt