Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun meclisi yönetme biçiminin hukuka aykırı olduğunu belirterek, Eylül ayı meclisi kararlarına itiraz edeceklerini açıkladı.
Günel, bu eylemlerin görevi kötüye kullanma suçunu oluşturduğunu ve Özlem Çerçioğlu ile ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Toplantının başından itibaren yok sayıldıklarını söyleyen Günel, "Özlem Çerçioğlu meclisi hukuksuz bir şekilde, yani belediye meclisi çalışma yönetmeliğine ve Belediye Kanunu’na aykırı olarak yönetmeye çalışmış; başaramayınca da yine hukuksuz bir şekilde ertelemiştir. Meclis Başkanı olarak asli görevi, meclisi yasalara uygun şekilde yürütmek iken, meclisi sabote eden bir irade ortaya koymuştur" dedi.
Günel, "Yasal olarak Grup Başkanvekili olarak kesintisiz söz hakkına sahip olmama rağmen bu hakkım gasp edildi. Grubumuzun vermek istediği önergeler hukuksuz şekilde gündeme alınmadı" ifadesini kullandı.
Oylamalarda usulsüzlük yapıldığını belirten Günel, şunları kaydetti:
Gündemdeki konuların oylamasında Meclis Başkanı hızlıca ‘kabul edenler, etmeyenler’ diye sordu. Oylar sayılmadan kabul edilmiş sayıldı ve bir sonraki gündem maddesine geçildi. Grup Başkanvekili olarak hem şahsımın hem de grubum adına oyumuzu yüksek sesle dile getirmemize rağmen yok sayıldık.
Tüm bu hukuksuz işlemler nedeniyle Eylül ayı meclisine itiraz ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak irademiz gasp edilmiştir. Ayrıca bu eylemler, Danıştay kararlarına göre görevi kötüye kullanma kapsamındadır. Görevi kötüye kullanma suçundan dolayı da Özlem Çerçioğlu ve tüm ilgili kişiler hakkında suç duyurusu yapacağız.
Nefes
Ankara kulislerinden sızdı: Öcalan'ın serbest bırakılma senaryosu19 izlenme
Türkiye’yi sarsan depremlerle ilgili kan donduran veri: Tarihte eşi benzeri yok31 izlenme
Patlama göz göre göre gelmiş: Maden işletmesinin defalarca uyarıldığı ortaya çıktı!58 izlenme
Süt banyosu skandalında yeni gelişme! Tutuklandılar!42 izlenme
AKP'yi şoke edecek anket: Erdoğan bu ankette ilk kez ikinci sıraya düştü!16 izlenme
Yaşar Okuyan'dan Erdoğan'a 'İnce ile fazla uğraşma, İnce'yi tanıyorsam seni sandığın dibine gömer !'1537 izlenme
Azerbaycan-Ermenistan geriliminde 7. gün: Beyaz bayrakla teslim oldular!74 izlenme
‘Vicdanımın sesini dinledim’ diyerek AKP’den istifa etti!46 izlenme
‘O Suriyelilerin işsizlik parası alma hakkı yok’ Tabii İsveç'te!
Bakan Bayraktar açıkladı: "Avrupa'daki kâbus Türkiye'yi de etkileyecek"
Ekonomik sıkıntılar memurları da isyan ettirdi! “Donumuza kadar sömürülüyoruz’’
İşte Türkiye'nin fotoğrafı: Bir yanda kuru tost yiyen madenciler, bir yanda devletin malını götüp bindiği araçlarla "Halk bozuk otobüslere binsin" diyenler