Topkapı’daki İETT garajı arazisi, 2011 yılında yapılan imar planlarında ticaret alanı iken 2016 yılında mülkiyeti İBB’ye geçti ve 2017 yılında yapılan değişiklik ile arazi, altı otopark üzeri ise yurt yapılmasına olanak sağlayacak şekilde ‘Sosyal Kültürel Tesis’ alanı olarak tanımlandı.
İBB Meclisi’nin eylül ayı toplantısında yeniden gündeme gelen arazinin imar planları bir kez daha değiştirildi. İETT’nin 50 yıldan fazla zamandır garaj olarak kullandığı, 17 bin 567 metrekarelik arazinin imar planı değişikliği oybirliğiyle kabul edildi. Yapılan değişikliğe göre arazinin zemin altı otopark üstü ise park alanı olarak düzenlenecek.
İBB Meclisi’nin oybirliğiyle kabul ettiği İmar Komisyonu’nun raporunun sonuç bölümünde özetle şöyle denildi:
“Koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği teklifi incelenmiş olup, parselin park alanı ve zemin altı otopark alanı fonksiyonuna alınarak, plan lejandında ‘SKT’ simgeli sosyal kültürel tesis alanı iptal edilerek park ve zemin altı otopark gösteriminin eklenmesi, plan notlarında 2 nolu plan notunun iptal edilerek yerine ‘plan onama sınırı içindeki alan park ve zemin altı otopark alanıdır’ ibaresinin yazılması 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının bu plan doğrultusunda hazırlanarak meclise iletilmesi uygun görülmüştür”
https://www.abcgazetesi.com/topkapidakiiettgarajalaniparkoluyor41139
Menzil şeyhi konuştu: Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdik!721 izlenme
Zam milleti çarpıyor TRT’yi ihya ediyor!92 izlenme
Antalya'da yaşayan "Sezer Nina" evindeki eşyaları 10'uncu kattan aşağı fırlattı.23 izlenme
Kırklareli Vize AKP İlçe Başkanı, belgesi olan seyyar satıcıya saldırıyor 'Ben satamazsın deyince satamazsın !'1827 izlenme
5 litrelik ayçiçek yağı PTT’de 85, markette 74 TL!59 izlenme
İlber Ortaylı yerden yere vurdu 'Andımız'ı kaldırmak kasaba küstahlığı ! Onlara aklı da Amerikan kasabalarında okuyanlar veriyor !'4011 izlenme
Saray ve avanesi, İstiklâl Marşımızı bakın nasıl dinlemek istiyor !11601 izlenme
THK’nın 8 uçağını satıp 13 uçak kiralayacaklar29 izlenme