Mülteci krizi günbegün artarken, gelmekte olan söz konusu sığınmacılar da ülke gündeminin büyük bir kısmını oluşturuyor.
Mültecileri göndermek istemeyen iktidar tarafından en son İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözleri gündem olmuştu. Soylu'nun, sığınmacı sayısından övünerek bahsettiği ''700 binin üzerinde kardeşimiz burada dünyaya geldi. Bu büyük bir zenginliktir'' sözleri büyük tepki çekmişti.
Türkiye'nin sığınmacılar konusundaki durumunu gözler önüne seren en net tabloyu ise gazeteci yazar Yılmaz Özdil yayınladı.
Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunan Özdil, 2000 yılından 2020 yılına kadar olan 'Ülkeler bazında mülteci sayısı' tablosunu paylaştı. Özdil, dünyada en çok mülteci barındıran ülkelerin 20 yıl içinde değişen sıralamasını yayınlarken, paylaşımına ''Bu tabloya itiraz edenlere “ırkçı” demek için şapşal olmak yetmez, başka türlü meziyetleri olması lazım!'' notunu düştü. Özdil'in paylaşımı büyük yankı uyandırdı.
İşte o paylaşım:
Yeniçağ
Antalyaspor taraftarından yönetime tokat gibi İzmir Marşı yanıtı !
Afiyet olsun ye babam ye!
Milli Piyango İdaresi’nde neler oluyor? 2 bin 500 TL daha fazla maaş alıyorlar!
Yandaşa kıyağın yeni adı Serviscell
AKP'li başkanın jakuzideki videosuna tepki yağdı! 'Lan fakirler, beni rahatsız etmeyin'
Çiftçi kadın ekonomiyi özetledi: "Peynir 200 lira diyorlar, çığırıyorlar. Artık onu da bulup yiyebilirlerse şimdiden sonra"
Burdur’da 3 yaşındaki çocuğun corona testi pozitif çıktı!
Stokçuluk cezasını da artıran yargı paketi TBMM'den geçti
Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı!
Dilek İmamoğlu 15 hesabı etiketleyip çağrıda bulundu! "Artık bu hukuk garabeti son bulsun"
Kılıçdaroğlu "Benimle olmaya hazır mısın?" diye sordu, salondaki katılımcılardan "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" sesleri yükseldi.
ABD 20 Türk şirketini kara listeye aldı
Bloomberg: Erdoğan yabancı yatırımcıları kazandı ama bedelini Türkler ödedi
Tost yemek hayal oldu! Maliyeti kurtarmıyor, esnaf makinenin fişi çekti