İstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı oldukları hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlama ve ihmalle 10 bebeğin ölümüne neden olma suçlamasıyla yargılanan Yenidoğan Çetesi üyeleri olduğu iddia edilen kişiler ikinci kez hakim karşısına çıkacak. 47 sanığın olduğu, Fırat Sarı ve İlker Gönen'in çete lideri olarak yer aldığı iddianamede, hemşireler ve 112 acil çalışanları da örgüt üyeliğinden yargılanıyor.
Yenidoğan çetesi davasının ilk duruşması 18 Kasım'da başladı. Duruşma 26 Kasım'a dek 8 oturumda tamamlanmıştı. Tutuklututuksuz sanıklar, doktorlar, hemşireler, 112 çalışanları bir bir savunma yaparak her biri suçlamaları reddetmişti. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında, ara karar açıklanmış, 7 sanığın daha tutuklanmasına hükmetmişti.

Davanın ikinci duruşması için sanıklar 13 Ocak'ta yeniden hakim karşısında olacak. Mahkeme heyeti, dava kapsamında dosyaya eklenen yeni deliller ışığında bir kez daha sanıkları dinleyecek. İkinci duruşma sonrası gözler savcının mütalaasına çevrilecek.
Aydınlık
İTO Meclis toplantısında Bakan Kurum'a "Burada Siyaset Yapmayın" çıkışı!48 izlenme
Finlandiya Türkiye’ye silah satışını durdurdu182 izlenme
Korkut Boratav faiz kararını değerlendirdi: "AKP’ye oy verenleri de pişman edebilecek bir kemer sıkma dönemi olacak"32 izlenme
Trump için Atatürk’ün emanetleri taşınacak23 izlenme
Bilirkişiden termik santral için ‘doğa’ dersi: Kamu yararı yok, dereler kurur119 izlenme
İşte cemaatlerin devletteki etkisi! “Organize sanayi bölgesinin yerini değiştirdik”104 izlenme
AKP’li gurbetçi seçmen sokak röportajında kendisine bela okuduğunu sanarak, yanlış kişiye saldırarak küfürler savurdu!75 izlenme
Bakanlık korkunç yoksulluk tablosunu açıkladı: Ailesinden alınan çocuk sayısı artacak33 izlenme
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un korumalarından basına müdahale! Gazeteciler salonu terk etti
Yeni Aile Bakanı Derya Yanık'ın, yurtlarında 45 çocuğa tecavüz edilen Ensar Vakfı'nı savunduğu görüntüler ortaya çıktı!
Saadet Partili isimden çok konuşulacak sözler: Erdoğan, 2005 ve 2008'de IMF'den borç aldı!
Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ek MTV açıklaması