TÜİK 2019 yılı Aralık ayı TÜFE verisini açıkladı. TÜİK'e göre TÜFE Aralık ayında yüzde 0.74, yılın ikinci 6 ayında yüzde 6.5 ve yıllık olarak da yüzde 11.84 oranında arttı. Aylığı bin liranın altında olan emeklilere yine zam yok.
TÜFE'nin açıklanmasıyla milyonlarca memur ve memur emeklisi ile işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarına yapılacak zamlar da netleşti.
Açıklanan TÜFE'ye göre, Temmuz ayında yüzde 5 zam yapılan memur ve memur emeklileri Ocak ayında 1.5 puan enflasyon farkı almaya hak kazandı. Böylece memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 4 toplu sözleşme zammına ve yüzde 1.5 enflasyon farkıyla birlikte yüzde 5.5 zam alacak.
İşçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarına ise ikinci 6 ayda oluşan TÜFE oranı kadar, yani yüzde 6.5 oranında zam yapılacak. Bu emeklilere ayrıca enflasyon farkı verilmiyor.

İşte yeni maaş zamları:
Halen 3 bin 417 lira olan en düşük memurun maaşı yüzde 4 toplu sözleşme zammı ve 1.5 puanlık enflasyon farkıyla birlikte toplam yüzde 5.5 zamlanarak 3 bin 605 TL oldu.
Memur emeklilerinin aylıklarına da tıpkı memurlar gibi yüzde 4 zam ve yüzde 1.5 enflasyon farkı alacak. Yüzde 5.5 zamla en düşük memur emeklisinin aylığı 2 bin 435 liradan 2 bin 569 TL oldu.
En düşük işçi emeklisinin aylığı yüzde 6.5 oranındaki zamla bin 186 liradan bin 263 TL oldu.
En düşük esnaf emeklisinin aylığı yüzde 6.5 zamla bin 445 liradan bin 539 liraya çıktı.
En düşük çiftçi emeklisinin aylığı yüzde 6.5 zamlanarak bin 363 liradan bin 451 liraya çıktı.
Mehmet Şimşek’in aldığı kararı tanımadılar: Tasarruf Tedbirleri Genelgesi^ni 14 günde yerle bir ettiler30 izlenme
Temu, Türkiye'ye satışları tamamen durdurdu9 izlenme
Geçmişte bir sokak röportajında ailesinin "Erdoğan de" baskısına rağmen gülerek "Atatürk'ü seviyorum" dediği videonun yeni versiyonu gündem oldu30 izlenme
Yabancı uyruklu şahıs ücretli tuvaleti soyarken yakalandı! İşletme sahibi "50 kere hırsızlık yaptı yakalamadılar. En sonunda ben yakaladım”40 izlenme
İBB kreşi yerine Kuran kursu! İstanbul Valisi “şikayet var” diyerek açıkladı8 izlenme
Kavakçı’nın İBB’den aldığı burs TBMM gündeminde58 izlenme
AKP'nin zenginlerinden bu sefer şatafatı bir hayli bol sünnet düğünü !172 izlenme
Acılı babadan geline büyük öfke! Şükriye Aci’den o iddiaya yanıt20 izlenme
Metroda etrafa rahatsızlık veren mültecilere vatandaşlardan sert tepki! 'Misafirseniz düzgün davranın. Ayıp size!'
İcra iflas daireleri dosya ile doldu!
Doğalgaz müjdesi maaşları vuracak
Tarikatçı Hüseyin Çevik, Menzil Şeyhinin ultra lüks aracını böyle savundu: ‘Zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor. Parası olmayan konuşuyor sadece. Oğlum sana ne ya’