Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ortaokul ve lisede okuyan gençlerin yüzde 15’inin değil yüzde 25’inin imam hatipte okumasını istediklerini söyledi. Erbaş ayrıca, “Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Ali Erbaş’ın tartışma yaratan açıklamalarına her gün bir yenisi ekleniyor.
Geçtiğimiz günlerde Önder İmam Hatipliler Derneği'nin YouTube'daki Ramazan Bayramı özel programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın, imam hatip okullarıyla ilgili değerlendirmede iktidarın bu konu üzerindeki hedeflerinden bahsetti.
İmam hatip okullarından mezun olanların hepsinin ilahiyat fakültelerine gitmeyeceğini bildiklerini ifade eden Erbaş, hedefin ‘yüzde 25 imam hatipli gençlik’ olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
“Ortaokul ve lisede okuyanların yüzde 15'i değil de yüzde 25'i imam hatipte okusun da ondan sonra üniversitelere gitsin istiyoruz. Bunun faydasını yaşıyoruz şu anda. Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor. Rabbim 600 bin imam hatip öğrencisinden 60 bin imam hatip öğrencisine düştüğümüz günleri unutturmasın. 60 binden de 1.5 milyona çıkışının şükrünü eda etmeyi bizlere nasip eylesin.”
Öte yandan Diyanet'e yönelik saldırıda bulunulduğunu savunan Erbaş, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Ey düşmanım, sen benim ışığım ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın' sözlerine atıfta bulunarak, "Bu saldırılardan Diyanet güçlenerek çıkıyor. Demek ki teşkilatımız onları rahatsız edecek bir şeyler yapıyor ki yıpratmaya çalışıyorlar. Onlar yıpratmaya çalıştıkça da teşkilatımız daha güçleniyor ve kuvvetleniyor" ifadelerini kullandı.
Asıl tehlike budur ! IŞİD Terör örgütü değil, bir halk hareketiymiş !1748 izlenme
Türkiye Süper Kupası'ndaki kriz Avrupa'yı salladı: Çağdaş Atatürk, Suud'a uymadı50 izlenme
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu hakkında adli kontrol talebi13 izlenme
2020 yılında Erdoğan'ın korunması için harcanan para ortaya çıktı!88 izlenme
Avukat Ramazan Bulut, Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen kararı değerlendirdi! ‘Bu karar AKP’li siyasetçilerin de yargılanma yolunu açar’289 izlenme
Cem Küçük bile ikna olmadı: "CHP iddianamesinde somut delil yok! Ceza çıkmaz"11 izlenme
Şimşek’in acı ilacını vatandaş içiyor36 izlenme
İstanbul havalimanında 2 sandviç ve 1 suyun fiyatı dudak uçuklattı42 izlenme