ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ekim'de aylık bazda yüzde 3,54, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) yüzde 7,83 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 85,51, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 157,69 olarak kaydedildi.
Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte 4 aylık zam oranı netleşti. 4 aylık SSK ve BağKur emekli zammı oranı yüzde 10,84 oldu.
6 AYLIK ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK!
Emekli zammı Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. SSK ve BağKur emeklileri, Ocak ayında TemmuzAralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, Temmuz ayında ise OcakHaziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor.
EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Haziran ayında yapılan zam sonrasında; Temmuz ayının Haziran ayına göre, Ağustos ayının Temmuz ayına göre ve Eylül ayının Ağustos ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki yüzde 6.91 artış TÜİK tarafından tespit edilmiş oldu.
Böylelikle 6 aylık enflasyon farkının yarısı belli oldu. Kalan 3 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 6,91'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak. Diğer 3 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte enflasyon farkı ortaya çıkacak.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam yapıldı. Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması durumunda emeklilerin en az yüzde 15'lik zam alacağı tahmin ediliyor.
Gerçek Gündem
Şatafat ve gösteriş için, TBMM Başkanı'nın odasını yüksek harcamayla yenilediler !306 izlenme
Erkek öğretmen kadın öğretmeni darp etti! ‘Harem-selamlık perdesini niye açtın’ diyerek saldırdı!38 izlenme
Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında bir bina kontrollü yıkılınca, bitişikteki apartmanın duvarsız olduğu ortaya çıktı! Behiye Teyze: "Duvarımın yapılmasını istiyorum"13 izlenme
Bilmeyenler ve Öğrenmek isteyenler için, Başkanlık Sistemi (Cumhurbaşkanlığı Sistemi) ne getiriyor ? İzleyin, İzletin !!!2073 izlenme
Erdoğan'dan emeklileri üzecek açıklamalar: "10 bin lira emekli maaşı yeterli değil" ama seyyanen zam için kapıyı kapattı25 izlenme
Erdoğan İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü'nü imzaladı27 izlenme
Süleyman Özışık: Abdullah Öcalan, Erdoğan'ın emriyle Oslo'ya götürüldü!114 izlenme
“Kaç gündür siftah etmeden dükkân kapatıyorum” yazan esnaf intihar etti...53 izlenme
Mamak'a 233 milyon liralık hükümet konağı yapılacak
Trump'tan yeni açıklama: "İran'a anlaşma için çok fırsat verdik"
CHP'nin Filistin yürüyüşünün engellenmesine İmamoğlu'ndan tepki: "Milletimizin vicdanına havale ediyorum!"
AKP'li yöneticiden flaş seçim çağrısı! "Tek yolu sandıktır"