Hatay’ın Samandağ ilçesi Mağaracık mahallesinde zeytinlik ve tarım arazilerinin TOKİ için kamulaştırılmasına karşı vatandaşların eylemi sürüyor. Mağaracık Mezarlığı civarında kamulaştırılan alana yürümek için bir araya gelen mahalleliye CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, TİP, TÖP, Dem parti emek ve meslek örgütleri de katılarak, destek verdi.
Ellerinde fidanlarla yürüyen yurttaşlar, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" "Hak hukuk adalet" "Hükümet istifa" "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.
Eylemde konuşan CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, bu toprakların sıradan topraklar olmadığını, bu toprakları almak için babaların Suudi Arabistan çöllerinde, bin bir emekle para kazandığını söyleyerek şunları kaydetti:
"Evde de hanımı, çocuklarına hem annelik hem babalık yapıyordu. Binbir emekle alınan o toprakları siz bir gecede 'ben yaptım oldu' mantığıyla alamazsınız. Sopayla kamu hizmeti yapamazsınız, geçti o dönemler. 'Biz her istediğimizi yaparız, hukuk tanımayız' o dönemler de geçti, gidiyorsunuz zaten. Hepimiz çok iyi biliriz ki bin bir emekle alınan topraklar sadece parayla alınmadı, bu topraklar... bir taraftan çocuklara bakılırken bir taraftan da bu bahçelerde sabahtan akşama kadar emek var. Bu bahçeler toprak olmanın çok ötesinde yaşam damarı. Asla o damarların kesilmesine müsaade etmeyeceğiz.
Hükümetin “Biz hizmet getireceğiz” söylemini Amerika’nın Ortadoğu’ya demokrasi getirmesine benzeten Mullaoğlu, şöyle devam etti:
“Aynı anlayışla olan hizmeti de demokrasiyi de bütün bu zalimlerin hizmet anlayışını da ayaklarımız altına alıyoruz. Yeter artık her gün sabah uyanıyoruz bir gün Büyükşehir Belediye Başkanının diplomasını alıyorlar, saçma sapan iddialarla insanlar içeri alınıyor, bir gün burada vatandaşlarımızın evladının emeği ile aldığı evladını kaybetmiş, topraklardan hangi vicdanla çıkaracaksınız. Batsın sizin hizmetiniz istemiyoruz sizden gelecek hayrı da istemiyoruz. Sonuna kadar sizlerle beraber olacağız, gücümüz neye yeterse gerekirse sizinle burada yatacağız ama asla burada sizin topraklarınızı almalarına müsaade etmeyeceğiz."
Toprağı kamulaştırılan Mağaracıklı Zarife Yükler ise kürsüden şöyle konuştu:
"Şimdi bu proje çizilirken 1.500 dönüm arazi tapuludur, gidiyor, bunun arkasında topraksızlaştırılma var. Kimisinin dört dönüm var ama arkasında dört yüz kişilik nüfusu var. Ayağını toprağa basacak yer kalmıyor. Bu nasıl bir düzen, bu nasıl bir sistem, bu nasıl bir vicdan. Ben buradan vicdanlara sesleniyorum, bu projeyi çizenler mutlaka geri adım atmalıdır yoksa halkımızın vicdanında yargılanacaklardır. Oğlum 25 yıl Arabistan'da da çalıştı, o toprağı almak için. Depremde vefat etti. Hangi vicdan gelip onu benden alacak önce beni oraya gömmeleri lazım."
Son seçim anketinden Erdoğan'a kötü haber! AKP yüzde 30'un altına düştü!
Cumhur İttifakı'nda büyük çatlak!
Et ve sütte krizin ayak sesi: Süt ve süt ürünleri üretimindeki düşüş sürüyor
İmamoğlu protestolarında tutuklu sayısı 301 oldu, gençler bayramı cezaevinde geçirecek
Yolcusuz havalimanı rezaleti! Sıfır çekti, milletin cebinden milyonlar çıkacak!
AKP 100 milyar dağıtıyor! Tabii ki patronlara!
Susam üreticisi isyanda: "200 liranın altında teklif ederlerse susamı götürür baraja dökerim balıklar yesin"
Hilal Kaplan'ı yerin dibine sokacak sözler! "Görgüsüzlüğe, çiğliğe, çirkinliğe bakar mısınız?"
TCDD, Aselsan'la 1.69 milyar liralık sözleşme imzaladı
Çernobil sinyal göndermeyi durdurdu: Ukraynalı personel hala mahsur
Yanlış planlamanın faturası ağır oldu: Vatandaşa 72 milyar TL'lik kazık!
Dünyanın en meşhur parasına sahip olduk! Dünya TL’deki rekor değer kaybını böyle gördü
Çiftlikbank vurgunu! Yarım milyar yuttu
Gökçek’in Yavaş yönetimine 118 milyon liralık borç bıraktığı ortaya çıktı!