Orman yangınları ciğerimizi yakıyor. Yangınlarla mücadelede birinci derecede sorumlu olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üst yönetiminde ise orman konusunda liyakati olmayanlar koltukta oturuyor. Bakan İbrahim Yumaklı, Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Bir boya firması ile Aljazeera TV kanalını yönetti. 2016’da Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyon Direktörü oldu. Daha sonra Gübre Fabrikaları A.Ş’de görev yaptı. 7 Nisan 2022’de Bakan yardımcısı, 3 Haziran 2023’de Bakan oldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Boya fabrikasında müdür ve Arap TV’sinde yönetici
Bakan Yardımcısı 4 isim ve uzmanlık alanları ise şöyle:
Ebubekir Gizligider, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi, avukatlık yaptı. İki dönem AKP Nevşehir Milletvekili olarak TBMM’de yer aldı. 7 Nisan 2022’den bu yana Bakan Yardımcısı.

Bakan Yrd. Ebubekir Gizligider: Eski vekil avukat
Ahmet Balcı, Gazi Üniversitesi İktisat mezunu. Polis Akademisinde öğretim üyeliği yaptı. Sayıştay ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinde çalıştı. Tarım Kredi ve Gübre Fabrikaları A.Ş’de Genel Müdürlük yaptı. 22 Haziran 2023 Bakan Yardımcısı oldu.

Bakan Yrd. Ahmet Bağcı: Fabrika müdürü
GÜMEN, VETERİNER VE JİNEKOLOG
Prof. Dr. Ahmet Gümen, Ankara Veterinerlik Fakültesini bitirdi. Serbest veteriner olarak çalıştı. 1996’da ABD’de doğum ve jinekoloji alanında lisansüstü eğitim yaptı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı görevinde bulundu. 22 Haziran 2023’den bu yana Bakan Yardımcısı koltuğunda.

Bakan Yrd. Ahmet Gümen: Veteriner jinekolog
Abdülkadir Polat, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu ve Sayıştay’da yöneticilik yaptı. Devlet Denetleme Kurulu Üyesi oldu. 5 Ocak 2024’ten bu yana Bakan Yardımcısı görevini yürütüyor.

Bakan Yrd. Abdülkadir Polat: Kamu görevlisi
Ziraat ya da orman mühendisi olmayan Tarım ve Orman Bakanlığı üst yönetimi ormancılık konusuna uzakken, Orman Genel Müdürlüğü yönetimi liyakatli isimlerden oluşuyor. Genel Müdür Bekir Karacabey ile yardımcıları Mustafa Özkaya, İbrahim Yüzer, Kenan Akduman ve Salih Çetiner Orman Fakültesi mezunu.
Sözcü
Biri artık açıklasın! Milletin parası nerede?55 izlenme
Tanju Özcan: "AKP'li meclis üyesi suya indirimin iptali için dava açmış"44 izlenme
Mahkemeden Erdoğan'ın sarayı için kritik karar119 izlenme
Bulgaristan sınır kapısında tır kuyruğu 40 kilometreyi aştı.32 izlenme
Rusya Ukrayna’nın başkenti Kiev'de yerleşim bölgesini vurdu 1 ölü, 4 yaralı!80 izlenme
İşte AKP’nin Türkiye Yüzyılı! Yerden çürüklerin arasından meyve sebze topladılar16 izlenme
AB, büyüme öngörüsünü düşürdü30 izlenme
Türkiye'de sefalet derinleşirken krizde milyoner sayısı arttı!26 izlenme
"Kör Kahin" olarak bilinen Baba Vanga, yeni felaketi şu sözlerle duyurdu: 2022'de ikinci ölümcül virüs gelecek.
Karantinadaki umreciler için yeni kararlar!
Erdoğan, Yeniden Refah Partisi ile ilgili sorusunu beğenmediği A Haber muhabirini fırçaladı! ‘Rüya kendine gel’
Fırtına değil bombardıman: 2024’te kırmızı ete dev zam!