Bolu Kartalkaya'da Grand Kartal Otel'in ikinci katında aynı odada konaklayan liseden bu yana arkadaş Yiğit Gençbay ve Alp Mercan, çıkan yangın sırasında uyandı.
Dumanların arasından hızla ilerleyip, binadan çıkan Gençbay ve Mercan, kayak hocalarını arayıp, durumlarının iyi olduğunu söyledi. Ancak Gençbay ve Mercan, otelden gelen yardım çığlıkları üzerine can kurtarmak için tekrar içeri girmeye karar verdi. Alevlerin içine giren iki arkadaştan daha sonra haber alınamadı. Yangın söndürüldükten sonra iki arkadaşın cansız bedenine ulaşıldı.
İki arkadaşın cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki kimlik tespitinin ardından ailelerine teslim edildi. Yiğit Gençbay'ın cenazesi dün ikindi namazı sonrası İncek Mezarlığı'nda toprağa verildi. Mercan için de bugün Gölbaşı Mezarlığı Camisi'nde tören düzenlendi.
"BİZ KURTULDUK, MERAK ETMEYİN"
Alp Mercan'ın ablası Nihan Ece Mercan, "Yiğit ve Alp kayak hocalarına, 'Biz kurtulduk, oda numaramız da bu, bizi merak etmeyin' demiş. Onlar da kendi öğrencilerini bulmaya çalışırken liste oluşturmuşlar, liste oluştururken Alp ve Yiğit için 'sağ çıktı' diye tik atmışlar. Alp mühendis, Yiğit de doktor. Ama çığlıklar gelince tekrar içeri girmişler; bir daha da çıkamadı kuzularım. Hiçbir listede yoktular, hatta biz sağ çıktıklarını duyunca hastaneleri aradık. Dağ bayır arandı. Yiğit de Alp de gerçekten isimleri gibi karakterlerdi. Şehadet ikisine de çok yakıştı. Liseden beri hiç ayrılmadılar. Şehadete de birlikte gittiler. Tatile gitmişlerdi; o gün sabah çıkış yapacaklardı" ifadelerini kullandı.
"BİRİLERİNİ KURTARMA ÜMİDİYLE TEKRAR BİNAYA GİRİYORLAR"
Öte yandan AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Alp Mercan'ın üniversiteden çok sevdiği bir arkadaşının kardeşi olduğunu belirterek, "Gençbay ve Mercan sağ kurtuluyorlar, ancak birilerini kurtarmak ümidiyle tekrar binaya giriyorlar. Rabb’im bu kahramanlıklarını şehadet makamıyla şereflendirsin" ifadelerini kullandı.
Tele1
Türkiye'yi terkedenlerin sayısında akılalmaz artış!
Sedat Peker’den gündemi değiştirecek Pandora Papers mesajı!
Özgür Özel'den Akın Gürlek soruşturmasına ilk tepki! Görevlerini tek tek sordu
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Sakladığı telefon şifresinden hangi 'Bilindik isimler' çıkacak?
'Aleviler teröristtir' diyen doktor suçlu bulundu, cezası ertelendi!
CHP'li vekil kurdan kaynaklı acı faturayı açıkladı: Borç 100 milyar TL arttı!
Konutlar kendine hayran bıraktı
'Kriz teğet geçecek' diyen Erdoğan'a vatandaştan yanıt: "Kriz teğet değil delip geçiyor!"
7 yaşındaki çocuk bile ekonominin ne halde olduğunu biliyor! 'Kendime hiçbir şey alamıyorum. Tek kendilerine bakıyorlar. Hiç kimseyi düşünmüyorlar'