Kocaeli'nin Dilovası Mimar Sinan Mahallesi'ndeki atölyede çıkan yangında hayatını kaybeden 6 kadından, ikisi kardeş olan Tuğba Taşdemir (17) ve Nisanur Taşdemir (15) ile Cansu Esatoğlu (15) için Kayapınar Mezarlığı'nda yürek dağlayan bir cenaze töreni gerçekleştirildi. Denetimsiz ve güvencesiz bir ortamda çalıştıkları iddia edilen genç kızlar, öğle namazının ardından Kayapınar Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze töreninde ailelerin feryatları yürekleri burktu. Tabutlara sarılan aileler sinir krizleri geçirirken, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Törene, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu gibi siyasi ve yerel yöneticiler de katıldı.

Facianın diğer kurbanlarından, ev ekonomisine katkı sağlamak için bir süredir sigortasız olarak çalıştığı iddia edilen Şengül Yılmaz (55) da Dilovası'nda toprağa verildi. Yılmaz'ın cenazesi, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Gül Camii'nde kılınan namazın ardından Kayapınar Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve siyasi isimler katıldı. Bakan Işıkhan'ın, acılı eşi ve oğlunu teskin ettiği görüldü.

Bu arada Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı yangınla ilgili başlattığı soruşturma derinleşiyor. İlk etapta aralarında iş yeri sahibi K.O. ve vardiya amirlerinin bulunduğu 3 şüpheli gözaltına alınmıştı. Yapılan yeni operasyonlarla birlikte 8 zanlı hakkında daha gözaltı kararı verildi ve bu kişiler yakalandı. Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi. İş yeri sahibi ve yöneticilerden oluşan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Gerçek Gündem
Kaynak: DHA
TİHEK'ten çifte standart karar: İBB'ye gelince ceza, Boğaziçi Üniversitesi'ne gelince 'ihlal yok'13 izlenme
Rawest Araştırma: Kılıçdaroğlu ilk turda doğu illerinde yüzde 60'ı aşıyor31 izlenme
Araç sahipleri dikkat: Akaryakıtta fahiş zam geliyor!23 izlenme
Depremzede vatandaş: "Bağıra bağıra insanlar öldü, kurtaramadık"35 izlenme
Bakan Yardımcısı, Meclis'te kur korumalı mevduat hesaplarını anlattı: Dua edin de tutsun!94 izlenme
Taksimetreye zam geldi, taksiciler dertlendi: "Zam geldiğine pişman olduk!"51 izlenme
Eylem Tok ve oğlu Türkiye'ye gelince serbest kalacak mı? Ünlü avukat açıkladı!17 izlenme
Koronavirüs hastası olduğunu gizleyen kadın, doğum yaptıktan sonra tedaviye alındı!77 izlenme
Tüp fiyatlarına bir ay geçmeden ikinci zam!
Erdoğan yılbaşından önce tamamlayacağız demişti: AKP’den EYT bekleyenlerin umutlarını kıracak açıklama
Taziye çadırının kurulduğu mahallede corona virüsünden ilk ölüm!
ADD'den Ali Erbaş'ın WhatsApp'tan attığı o mesaja sert tepki