Halk Tv’nin haberine göre; Yalvaç ilçesinde bulunun Kuran kurslarının 70 bin liralık elektrik borcu birikti. Diyanet tarafından 10 bin lirası karşılanan borcun kalanı için İlçe Müftüsü Ömer Can, bayram namazında vatandaşlara başvurdu.
60 bin TL’lik borç için cemaate seslenen Can, kursun elektrik parasını ödeyenlere ‘cennet vadetti’. Konuşmaların tepki çekmesi üzerine açıklama yapan Can şunları söyledi, “Kimseye cenetten yer vadetmek gibi bir dengesizliğe düşmedim, düşmem. Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım. Bundan sonra da anlamaya devam edeceğim. Kimin ne hesabı var bilemem. Alnım ak başım dik. Bu yalanı ortaya atanları bu yalana alet olanları Allah’a havale ediyorum”
Kızılca Mahallesi Muhtarı Soner Günay da o cemaatin içerisindeydi.
“Bu sözleri hepimiz duyduk” diyen Günay, AKP Isparta Milletvekili Recep Özel’in ilçeyi ziyaretinde olanları anlattı.
Günay, Özel’e anlattıkları için şunları dedi, “Bu konuyu ben dillendirdim. Müftü Bey’in uyarılmasını istedik. Konuşmanın yanlış olduğunu, farklı yerlere gidebileceğini, inanan insanların olabileceğini söyledim. Uyarı yapılmasını istedik” dedi.
Yalvaç Müftülüğüne ulaşmaya çalışan müftünün izinli olduğu bilgisine ulaşırken konuya ilişkin herhangi bir açıklama alamadı.
Beceriksizliğin itirafı: "Özel otoyollar daha kaliteli"
Yargıtay’dan çift emekli maaşı kararı: Bu tarihten itibaren yalnızca yüksek olan alınabilecek
Kiev Büyükelçiliği'nden Türklere flaş çağrı!
Sedat Peker iddianamesi çıktı: İşte yıllar önceki cinayetin detayları
AKP'li Şamil Tayyar'dan Erdoğan'ı kızdıracak çıkış: "Vatandaşın derdi anayasa değil geçim derdi"
Öğrencilere 2750 lira desteği çok gördüler!
TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den trafik sigortası isyanı: "Vatandaşı araba aldığına pişman ediyorlar"
AKP'li belediyeye akımlı kapak!
Cübbeli zamları nasıl savunacağını şaşırdı: "İçki, kumar, zina pahalı. Fahişelere de zam geliyordur herhalde? Bilmiyorum fiyatlarından haberim yok"
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a bir dava daha!