İlginç dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Tosuncuk, Çiftlik Bank ve Tanker Bank vurgunları henüz sıcaklığını korurken, Şanlıurfa’da bir kişinin benzer yöntemlerle vatandaşları dolandırdığı ifade edildi. Sözcü yazarı Uğur Dündar, Fırın Bank adı altında yapılan bu dolandırıcılığı okurlarına aktardı. İşte Dündar’ın o yazısı:
TAPULARLA KANDIRMIŞ
"Daha önce 'Çiftlik Bank'a para kaptıranları okudukça kıs kıs gülen ve içlerinden 'Oh olsun, yalana kanmasalardı' diyen ilçenin uyanık sakinleri, fırın işletmeciliğinin yanı sıra çok karlı un ticareti yaptığını söyleyen bir dostları tarafından kar payı vaadiyle dolandırılmışlar" diyen Dündar, "Fırıncı, kendilerini çok uyanık zanneden ve 'Çiftlik Bank'ı hatırlatan kurbanlarına 'Benim işim garanti. Çünkü paranızın karşılığında size güvence olarak evimin ve işyerimin tapusunu vereceğim' demiş. Tapuları görenler de 'Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez' diyerek, elde avuçta ne varsa teslim etmişler"
‘300 BİN LİRA KAPTIRAN DA VAR’
“Hatta aralarında evini satıp, ayda 810 bin lira kazanmak umuduyla parasını dolandırıcıya verenler bile olmuş! Bana yazan ve sattığı evden gelen 300 bin lirayı fırıncıya takdim edip, karşılığında tapuyu cebine indiren yurttaşımız “Adam 20 yıllık komşumdu. Ekmeğimizi de ondan alıyorduk. 300 bin lira için kaçabileceğine hiç ihtimal vermedim. Kaçsa bile nasılsa tapu bende, satar paraya çeviririm diye düşündüm” diyor. Aralık ayının 10'unu da kâr payı dağıtım günü olarak belirliyor. O gün gelip çattığında dükkanını kapalı görünce, şüphelenip evine gidiyor. Ama o da ne? Evde kapı duvar! Biraz araştırınca anlıyor ki fırıncı, kendisi gibi aralarında öz akrabalarının da bulunduğu 100'den fazla kişiye aynı tapuları hisselere bölüp dağıtmış, paraları bir güzel topladıktan sonra da ortalıktan kaybolmuş.”
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ciftlikbankgittifirinbankgeldi220155h.htm
Biranın asidi kaçtı: Fiyatlara dev zam!22 izlenme
Bilal ve Sümeyye Erdoğan'ın işletmesinde ürünlere fahiş zam!52 izlenme
Suriyeliler Gaziantep’te çete kurup Türk vatandaşlarına saldırdı!39 izlenme
Kızılay'da skandal bitmiyor: Altın madalyalar nerede?28 izlenme
Yuh artık! Akit yazarı Vehbi Kara: "FETÖ'nün arkasında Atatürk var!"39 izlenme
Nihat Hatipoğlu'nu çileden çıkaran soru! 'Çok bildiğini zannediyorsun. Senin ne haddine? Sen kimsin?'48 izlenme
Metro seferlerini Valilik iptal etti ama Ayasofya'ya gitmek isteyen yobaz güruh kadın makinisti darp etmek istedi!103 izlenme
İddialar gerçek çıktı: "İşçiler çatlakları fark edip yetkilileri uyarmış"30 izlenme