Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin İskele kentinde Ramazan Bayramı nedeniyle konser veren ünlü sanatçı Volkan Konak kalp krizi geçirmesinin ardından hayatını kaybetmişti. Ölümüne ilişkin soruşturma başlatılan Volkan Konak’ı yapılan ilk müdahalenin yetersiz olduğuna ilişkin iddialar sürerken önemli bir açıklama geldi.

Acil Tıp ve Afet Çalışanları Derneği Başkanı Temel Kılınçlı, konser alanında sağlık ekiplerinin olmamasına dikkat çekerek kritik noktaları tek tek açıkladı. Kılınçlı ‘Olay yerinde, tedbir, sağlık tedbiri yapan ekiplerin olması gerekirdi. Volkan Konak'ın bugün hayatta olma ihtimali eğer doğru ve etkili bir ilkyardım, temel yaşam desteği ve tıbbi müdahale olsaydı oldukça yüksek olabilirdi’ dedi.

Kalp krizi vakalarında ilk 7 dakikanın çok kritik olduğunu belirten Kılınçlı şunları söyledi: İlk yardım bilen kişi, Volkan Konak'ın bilincini kontrol edip, solunumunu kontrol edip, dolaşımının olmadığından emin olduktan sonra yapay kalp masajına ve suni solunuma başlamalıydı. Böylece beyne gidecek olan oksijenli kanı sirkülasyonu, sağlamış olacaktı. Kalp masajı suni solunum yapılmadığı sürece zaten yedinci dakikadan sonra beyin dokusu tamamen hasar almış olacak ve kişiye ne kadar kalp masajı yaparsanız yapın, kişi geri dönmeyecektir.
Gerçek Gündem
Kaynak: NTV
Avukatların İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarını kapatma hamlesine CHP'den yanıt26 izlenme
Ali Kıdık, İYİ Parti'den istifa etti: "Muhalefete muhalefet eden konumuna gelmiştir"33 izlenme
Ekvador'da Guayaguil belediye başkanı, İspanya'dan gelen uçağın inmesini önlemek için bakın ne yapmış !165 izlenme
Ailesinden habersiz başka cezaevine nakledilmişti! Oğlu isyan etti: Annem 5 gündür yerde yatıyor14 izlenme
Cemal Enginyurt'tan bomba itiraflar! 'Akşener'in kazandığı MHP kongresini ben iptal ettirdim, çok küfür kavga ettim, çok pişmanım!'110 izlenme
Bugün 17 Aralık! İşte AKP’li eski Bakan’ın aldığı rüşvetlerin tam listesi!6392 izlenme
Narin Davası’nda yeni gelişme: Mahkeme Başkanı itiraz etti, o isimlerin tahliyesini istedi12 izlenme
Erdoğan yine saçmaladı, kendi partisiyle karıştırdı 'Gezicilerin arkasında emperyalistler vardı'396 izlenme
AKP’li Çavuşoğlu’ndan ‘Kaz Dağları’ yorumu: Yeni bir kaos ortamının gerçekleştirilmek istenildiğinin işareti
İYİ Partili Türkşen AKP’nin Yunanistan politikasını eleştirdi '18 ada ve 1 kayalık işgal altında!'
Yeni Şafak muhabiri Burak Doğan'ın paylaşımı tepki topladı
YÖK Başkanı Erol Özvar'dan KPSS'deki skandalla ilgili ilginç sözler! "Soruların sızdırılıp sızdırılmadığını ifade etme yetkim yok"