
Sözcü'de yer alan habere göre, önce Turgut Özal'ın, ardından da Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın gezilerinde kullanılan uçak, dünya şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu'nun, Avustralya'dan Türkiye'ye uzanan iltica yolculuğunda da rol oynamıştı.
ATA uçağı 2018'de Diyarbakırlı bir iş insanına satıldıktan sonra 4 Ağustos 2021'de Brezilya’da 1304 kilo uyuşturucu yüklüyken yakalandı. Uçağa el konuldu ve Brezilya polisinin kullanımına verildi.

Özal döneminde alınan 14 koltuklu Gulfstream tipi TCATA uçağı 2000 yılında yenilendi ve modern uçuş sistemleriyle donatıldı..
Uçak, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Dalaman'dan İstanbul'a getirmişti.
TC ATA Diyarbakırlı iş adamına satıldıktan sonra TCGVA tescil adını aldı ve 1 Ağustos 2021'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan önce Riyad'a sonra da İspanya'nın Malaga kentine gitti. Ertesi gün de Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’na indi.

Uçağa burada Gonzalez Valdes adlı bir İspanyol yolcu bindi. Uçak Brüksel'e gitmek üzere havalanacağı sırada Brezilya polisinca arandı. 25 bavul içinde 1304 kilo kokain ele geçirildi.
Valdes ve Türk pilot tutuklandı. Valdez cezaevinde öldü, uçak da Brezilya polisine tahsis edildi.
'Milliyetçi' sendika başkanından CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na tehdit!49 izlenme
İzmir'de Ortaokul öğrencileri, ders arasında bir araya gelerek "Mustafa Kemal’in askerleriyiz!" sloganı attı24 izlenme
Edirneli küçük çocukların Atatürk sevgisi izlenme rekorları kırıyor !345 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.076 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.325.435’e, can kaybı da 48.668’e yükseldi!52 izlenme
Amcaya helal olsun, AKP dönemini çok güzel özetlemiş !239 izlenme
Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralandı! Listede Türkiye'den 17 kurum var29 izlenme
THY uçuyor! Yönetim kurulundaki 9 kişiden 6'sının havacılık tecrübesi yok!109 izlenme
Mehmet Şimşek'in rahatsızlığı ortaya çıktı32 izlenme