Dar gelirli vatandaşların sofrasındaki ürünler, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı manşet enflasyonun çok üzerinde zamlanmaya devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) verilerine göre Haziran ayında megakentin zam şampiyonu yüzde 46.54’lik artışla soğan oldu.
Soğanı yüzde 36.38’lik zamla patlıcan, yüzde 26.57’lik artışla limon ve yüzde 22.2 yükselişle patates takip etti. İTO’ya göre İstanbul’da en büyük fiyat düşüşü yüzde 57.24 ile kirazda görüldü. İTO, Haziran'da aylık enflasyonu yüzde 1.14, yıllık enflasyonu da yüzde 35.94 olarak ölçmüştü. TÜİK ise Haziran ayı enflasyonunu bugün açıklayacak.
21 ÜRÜN ZAMLANDI
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) verilerine göre de Haziran'da marketlerde fiyatı takip edilen 38 ürünün 21’i zamlandı. Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 81 ile çilek oldu. Çileği, yüzde 52.2 ile havuç, yüzde 32.8 ile kabak, yüzde 32.5 ile kuru soğan takip etti.
TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, “Bir yılda amonyum sülfat gübresi yüzde 77.9, amonyum nitrat gübresi yüzde 72.4, DAP gübresi yüzde 39.5, ÜRE gübresi yüzde 12.2 arttı” dedi.
Sözcü
Benzin rekor kırdı, motorin benzine yaklaştı... Yine zam geldi!425 izlenme
Google Translate, Ahmet Hakan'ın sözlerini hatalı çevirdi Ben gazeteci değilim, ben gazeteci değilim, ben gazeteci değilim119 izlenme
HKP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nureddin Nebati hakkında suç duyurusu!49 izlenme
Tabela gazetelere 43 milyar aktı29 izlenme
Bir alkol grubuna daha zam!41 izlenme
Erdoğan videosunu gören AKP'li Elitaş salonu terk etti!27 izlenme
AB ülkelerine en çok iltica başvurusu yapan ülkelerin sıralamasında, Türkiye’nin yerinin yıllar içindeki değişimi41 izlenme
TÜGVA için yeni iddia: Müze vakfa devrediliyor57 izlenme