Van’da meydana gelen deprem ilk bilgilere göre çevre illerden de hissedildi. Hakkari ve Bitlis’i de sallayan deprem son dakika verilerine göre 13:03’te meydana geldi ve büyüklüğü 5.4 olarak ölçüldü.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkezüssünü Saray ilçesi olarak duyurdu ve büyüklüğünün 5.2 olduğunu kaydetti.
Kandilli daha sonra verilerini revize ederek büyüklüğü 5.4 olarak yeniden duyurdu.

VAN VALİSİ’NDEN İLK AÇIKLAMA
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ilk gelen bilgilere göre bazı köylerde hasar bulunduğunu belirterek bir evin kısmen yıkıldığını kaydetti.
SON DEPREMLER
Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sondakikavanozalpta54lukdeprem5894572/
Eczacılar iş bırakmaya hazırlanıyor36 izlenme
İmamoğlu'na siyasi yasak isteyen savcıya ödül!36 izlenme
Başdanışman maaşı hazineden! Sayısı ise sır gibi saklı!86 izlenme
Flaş iddia! AA’da müdür yardımcısının tacizine uğrayan kadın, AKP’ye ‘sığındı’: Telefonundan deliller silindi!58 izlenme
CHP'li vekilden flaş iddia: AKP, Hazine’ye ait arazileri belediyelere mi devrediyor?85 izlenme
Kızılay’ın yardımseverlere verdiği altın madalya gümüş çıktı18 izlenme
Resimler servis edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan operasyon talimatını böyle verdi32 izlenme
'Türkler parasız kalıyorsa bana ne' diyen Suriyeli !23641 izlenme