Van’da meydana gelen deprem ilk bilgilere göre çevre illerden de hissedildi. Hakkari ve Bitlis’i de sallayan deprem son dakika verilerine göre 13:03’te meydana geldi ve büyüklüğü 5.4 olarak ölçüldü.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkezüssünü Saray ilçesi olarak duyurdu ve büyüklüğünün 5.2 olduğunu kaydetti.
Kandilli daha sonra verilerini revize ederek büyüklüğü 5.4 olarak yeniden duyurdu.

VAN VALİSİ’NDEN İLK AÇIKLAMA
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ilk gelen bilgilere göre bazı köylerde hasar bulunduğunu belirterek bir evin kısmen yıkıldığını kaydetti.
SON DEPREMLER
Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sondakikavanozalpta54lukdeprem5894572/
Yandaşlar bu kez açık açık söyledi! "Reis kaybedeceği seçimi yaptırmaz"528 izlenme
Dilan-Engin Polat çifti hakkında hazırlanan iddianamenin syrıntıları ortaya çıktı: 40'ar yıla kadar hapisleri isteniyor36 izlenme
DİSK-AR’dan çarpıcı rapor: İşçinin cebinden 890 milyar lira çıktı19 izlenme
ABD’de gündem Türkiye’ye yaptırım: Böyle olmak zorunda değildi134 izlenme
Türk Lirası 19 yılda pul oldu49 izlenme
Ezcacılar Birliği Başkanı: 10 gün sonra ilaçta kriz başlayacak!235 izlenme
Hatay'da kendisine yol vermeyen sürücüye silah çeken polis hakkında soruşturma başlatıldı70 izlenme
Atama bekleyen öğretmenlerden tabutlu eylem49 izlenme