Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak şu anda 503 ilacın piyasaya kısıtlı verildiğini ve önlem alınmazsa 10 gün içinde depolarda ilaç kalmayacağını açıkladı.
Kurdaki yükselişte fren tutmuyor. Farklı alanlarda yaşamı felç eden kriz, ilaç sektöründe de alarm zillerinin çalmasına yol açtı. 6 ay önceki anlaşmayla Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmalar arasında 2.69 TL’de sabitlenen avronun 6,30’u aşması endişeyi büyüttü.
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak’ın Birgün gazetesinden Burcu Cansu’ya verdiği söyleşide çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Şu anda 503 ilacın piyasaya kısıtlı verildiğini ve önlem alınmazsa 10 gün içinde depolarda ilaç kalmayacağını ifade eden Çolak, avronun 2.69 TL’de sabitlendiğini anımsatarak dövizdeki artışın ilaç sektörünü de etkilediğini söyledi. Çolak, ilaca erişim konusunda sıkıntıların yaşandığını belirterek durumu şu sözlerle özetledi:
“Kur, ilaç sanayisinin beklentisini karşılamıyor. Elimizdeki verilere baktığımızda ilaç yokluğu yaşandığını söylememiz tam olarak doğru değil. Ancak ilaç bulunurluğunun kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle ithal ilaç kalemlerine baktığımızda bu durumu daha net bir şekilde görüyoruz. Sahadan aldığımız veriler, 503 kalem ilacın piyasaya kısıtlı bir şekilde verildiğini gösteriyor. İlaç firmaları, ilacı piyasadan çekmiyor ama limitli bir şekilde dağıtıyor. Bu durum da arztalep dengesini karşılamıyor, ilaca erişim konusunda sıkıntılara yol açıyor.”
http://gazetemanifesto.com/2018/ezcacilarbirligibaskani10gunsonrailactakrizbaslayacak197179/
Devlet hastanesinde 'bağış' skandalı: 1 iğne 100 lira!143 izlenme
AB dünyanın ilk "yapay zeka yasasını" kabul etti: yüz tanıma ve vatandaş takip sistemleri yasaklandı35 izlenme
Katar savaş uçakları ve askerleri Türkiye'ye geliyor!54 izlenme
Helallik isteyen Erdoğan’a depremzededen tepki! “Helalleşmeye ancak özür dilenerek başlanır. Adıyaman halkından üç gün özür dile bakayım”55 izlenme
Et fiyatlarında bir ilk12 izlenme
Otelin ortağı 'hassasiyet' bekliyormuş! Önce yazdı sonra silip hesabını kapattı!22 izlenme
Fatih Altaylı sinirden çıldırdı: "TÜİK Başkanı’na ‘Hadi lan’ deyip bir tekme koyacaksın"44 izlenme
Rodos'taki orman yangını, Yunan F-16 üssündeki cephaneliği patlattı, patlama anı canlı yayına yansıdı84 izlenme