Hükümete yakınlığıyla bilinen Güneş gazetesinden 2017 Ekim ayında kovulan Kayahan Uygur, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj paylaştı.
Son dönemde dolardaki yükseliş dün en üst seviyeye çıkarak 4.92’yi görmüştü. Ardından Merkez Bankası da olağanüstü toplanarak faiz oranlarını 13,5’ten 16,5’e çıkardı ve doların ateşi düştü. Öyle ki dün Tahtakale’de döviz büroları bir süre kapatmak zorunda kaldı. Bazı bankalar da dolardaki ani artışlar nedeniyle döviz satışlarını durdurdu.
İktidar kanadı ve yandaşları kurdaki dalgalanmanın kazananının “dış güçler” olduğunu ifade ettiler. Ancak Kayahan Uygur, dolardaki artışın “iç güçlere” milyarlar kazandırdığını iddia etti.
Osmangazi Köprüsü 30 Haziran 2016 yılında açıldı. Köprüdeki geçiş ücretleri dolar kuruna endekslendi. Osmangazi Köprüsü açıldığında dolar kuru 2,88 ila 2,91 arasındaydı. Dün ise 4,92’ye kadar çıkan dolar bugün 4,69 seviyelerinde görülüyor. Dolardaki bu artışı dikkat çeken eski Güneş yazarı Kayahan Uygur, kur farkı nedeniyle Osmangazi Köprüsü’nü yapan müteahhide 1,5 milyar lira fazla ödeneceğini öne sürdü.
İşte Kayahan Uygur’un o mesajı:


https://odatv.com/okoprudengecerkencebinizdekidolarhelebirsagacekdiyorsasebebivar24051802.html
İstanbul’da çocuğu taciz ettiği iddia edilen şüpheliye meydan dayağı35 izlenme
İstanbul Fatih'te yaşanan vakalar son bulmuyor: Almanya'dan tatile gelen bir Türk hayatını kaybetti!12 izlenme
İhaleyi kaptılar tek bir adım bile atmadılar!85 izlenme
CHP Maltepe’deki yeniden oy sayımına itiraz etti74 izlenme
Bahçeli'nin stratejisi ters tepti! İstanbul'daki iftar programında MHP'li il başkanını yuhaladılar!599 izlenme
TRT'nin yurttaşın cebinden aldığı para dudak uçuklattı!34 izlenme
Suvarlı beldesindeki halk yeniden sandık başına gitti!243 izlenme
Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması 'Asgari ücreti beyefendiler beğenmiyor. Ya eline diline dursun'527 izlenme