Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi 6 yaşındayken “dini nikah” ile evlendirdiğine ilişkin açılan davanın dosyasına önemli bir belge girdi.
H.K.G, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na el yazısıyla yazarak verdiği dilekçede suç tarihini “29 Şubat 2004” olarak yazdı.
“Taciz ve tecavüz” suçlaması yapan H.K.G, dilekçenin açıklama kısmına da 6 yaşında “dini nikah” ile evlendirildiği bilgisine yer verdi.
H.K.G şikayet dilekçesinde, “Altı yaşımda dini nikah ile evlendirildim. Altı yaşımdan itibaren resmi nikahım kıyılana kadar her gün tecavüz etti bana eşim” yazdı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye de giren ses kayıtlarında H.K.G, Kadir İstekli ile konuşmasında sık sık “tecavüze uğradığını” söylüyordu.
Dava dosyasına giren fotoğrafların birinde de H.K.G., 6 yaşında ve gelinlik içinde. Nişan fotoğrafında ise H.K.G. 13 yaşında ve kolunda bilezikler görünüyor. Kadir İstekli ise çocuğa sarılıyor.
İDDİANAMEYE GİREN SES KAYDI
H.K.G’nin, Kadir İstekli ile yaptığı konuşmanın ses kaydında “tecavüze uğradığını” anlatıyordu.

İşte o konuşmalar:
H.K.G.: Ama telafi de olmuyor.
Kadir İstekli: “Yani tam bir hatadır… Yanlış bir şey… Ha şu an ben kendi kız çocuğum olsa 6 yaşında evlendirir miyim. Evlendiririm. Ama o şekil bir şeye müsaade eder miyim. Etmem.”
H.K.G.: “Babam nasıl düşünmedi.”
Kadir İstekli: “Hocaefendi her şeyi dört dörtlük mü düşünüyor. Bırak sen de Allah Allah.”
H.K.G: “Yani kızım daha küçük, 6 yaşında. İlişkiyi kaldırabilir mi, kaldıramaz mı, insan bunu bilmez mi…”
Kadir İstekli: “Ben seni öyle görmemiştim. Öyle gittim işte. Ufaklığın öyle geçti dediğin gibi. Ne bileyim ya…”
H.K.G.: “Annem saçlarımı tarar senin yanına gönderirdi beni.”
DAVANIN İLK DURUŞMASI 22 MAYIS 2023’TE
İddianameyi kabul eden İstanbul Anadolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi 22 Mayıs 2023 tarihine duruşma günü verdi.
Annenin isyanı sosyal medyayı salladı! 'Eti zaten geçtim çocuğuma süt içiremiyorum. Bunlar bize müstehak'36 izlenme
Mansur Yavaş: "Ekrem Başkan'ı ve seçilmiş belediye başkanlarını derhal serbest bırakın"35 izlenme
Erdoğan, AKP'ye oy vermeyenlere yine hakaret etti! ‘Bu münafıklar çetesini 24 Haziran’da gömeceğiz’716 izlenme
Ortaokul öğrencisi tüfekle vurmuştu! Okul müdüründen haber var6 izlenme
'40 vekilin sahte diploması var' iddiası Meclis'e taşındı: "Varsa sahtekârlıklar ortaya çıkarılsın"10 izlenme
MHP’lilerin yüzde 54’ü Yavaş’ı destekliyor5 izlenme
Esnaf, Bayram'da 30 Milyar TL Ciro Beklentisinde25 izlenme
Karar yazarı: Yabancı parasıyla sürdüğümüz sefa dönemi bitti393 izlenme