YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Fehmi Başaran, 7 Haziran 2015’teki genel seçimler için Sayıştay Başkan Yardımcılığı görevinden emekliliğe ayrıldı.
Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Milletvekili olamayan Başaran, emekli olmasına karşın Sayıştay kontenjanından YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği’ne getirildi. YÖK’e Sayıştay kontenjanından atanan başka bir ismin görev süresini tamamlamak için bir buçuk yıllığına seçilen Başaran, halen koltuğu terk etmedi.
AKP iktidarları döneminde, “Belirli isimlerin kayrılması amacıyla” kullanıldığı gerekçesiyle eleştirilen kamu atamalarında tartışmalı bir uygulama daha açığa çıktı. Sayıştay’dan AKP milletvekili olabilmek için ayrılan Başaran, seçimlerin ardından YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği’ne getirildi.
1953 Konya doğumlu Başaran, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra sırasıyla Kaymakamlık ve Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanlığı yaptı. Kamuda çeşitli görevler alan Başaran, 1998 yılında TBMM Genel Kurulu’nca Sayıştay Üyeliği’ne seçildi. Başaran 2011 yılında Sayıştay Başkan Yardımcılığı görevine kadar yükseldi. 7 Haziran 2015 seçimleri sürecinde siyasete atılmak isteyen Başaran, Sayıştay’daki görevinden ayrıldı, AKP Konya Milletvekili Aday Adayı oldu.
SİYASET OLMADI YÖK’E ATANDI
Milletvekili olamayan Başaran’ın imdadına Sayıştay Başkanlığı yetişti. YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Ahmet Gümüş, Nisan 2015’te Sayıştay Üyeliğine seçilince YÖK’teki Sayıştay kontenjanı boş kaldı. Başkanlık, Gümüş’ün YÖK’te kalan görev süresini tamamlamak için Başaran’ı 13 Mayıs 2016 tarihinde YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği’ne getirdi.
Kendisinden önceki ismin kalan görev süresini tamamlamak amacıyla bir buçuk yıllığına seçilen Başaran, yeni üye seçilmediği için YÖK’ten ayrılmadı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/yoktenakpliadayatesellikoltuguh69193.html
Gazeteci Deniz Zeyrek: "Ben de beyaz Toros'ta işkence gördüm"21 izlenme
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çiftci: "Narin cinayeti tamamen aydınlatılıncaya kadar bu davanın takipçisi olacağız"34 izlenme
Sayıştay, ‘öyle bir rapor yok’ demişti… İşte o rapor!111 izlenme
Bunu da gördük: Marketlerde "olgun sebze" dönemi!37 izlenme
Türkiye’de tarihi gün… Corona virüsü aşısında ilk gönüllü uygulaması yapıldı97 izlenme
Sahte e-imza skandalında şok iddia: Hakan Fidan ve yardımcısı hakkında diploma şüphesi31 izlenme
Ünsal Ban’ın şoförünün eşi ve baldızı, belgeleri yakarken yakalandı!45 izlenme
İstanbul’da yabancılara oturum izni yasağı getirildi55 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e tekrar saldırdı!
Bu şehirlerde yaşıyorsanız evinizde deprem çantası bulundurun: Yüksek deprem riski taşıyan iller belli oldu! İşte Türkiye'nin güncel deprem riski haritası
Narin cinayetinde yeni gelişme: Anne Yüksel Güran'ın örnekleri alındı
“5 şirketin aldığı kamu ihalesi 2020 yılı bütçe giderinden fazla!”