İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun soru önergesine verdiği yanıtta ‘korumaya aldık' dediği Zonguldak Valiliği'nin dış cephesinden kaldırılan Gençliğe Hitabe'nin, valilik binasının önündeki mazgala ters çevrilerek ve kesilerek serildiği ortaya çıktı.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Verilen yanıtın doğru olmadığı açıkça görülüyor ve aynı zamanda büyük bir saygısızlık” diyerek paylaştığı Gençliğe Hitabe'nin durumuna dair Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada konuya dair soruşturma başlatıldığı söylendi.
Soruşturma başlatıldı
Konuyla ilgili açıklama yapan Zonguldak Valiliği, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin tadilat nedeniyle yerinden kaldırılarak muhafaza altına alınmasında ihmali bulunan görevlilerin tespiti amacıyla inceleme başlatıldığını duyurdu.
Konuya dair yapılan açıklamada ayrıca "İlimiz Hükümet Konağı'nın ön cephesinde yer alan ve bina duvarlarında 2017 yılında yapılan tadilat nedeniyle kaldırılarak muhafaza altına alınan ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından gündeme getirilerek ulusal bir kanalda habere konu olan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi’nin muhafazasında ihmali bulunan görevlilerin tespiti, konunun araştırılması ve gerektiğinde sorumlular hakkında işlem yapılması amacıyla inceleme başlatılmıştır" denildi.
https://halktv.com.tr/gundem/valiliktengencligehitabeskandalinaaciklamasiincelemebaslatildi476178h
Mehmet Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi! Deprem hariç tüm masraflar doğrulandı28 izlenme
Vahşetin görüntülerini çekmişti... Karar verildi!75 izlenme
Sedat Peker'in işaret ettiği limana yine uyuşturucu operasyonu47 izlenme
Beyaz çay, kilosu 4 bin liradan satışa çıktı!115 izlenme
Diyanet: Evlenme şartıyla mahrem yerlerinize bakın232 izlenme
Ticaret 'savaş' dinlemiyor; Filistin’e bombalar yağarken İsrail ile alışveriş devam etti!32 izlenme
Deniz Zeyrek, sosyal medya hesabından kendisini eleştiren Sinan Oğan'ın aldığı araba ve arsaları canlı yayında açıkladı20 izlenme
AKP'li belediyeye tepki: "Su parasına yetişemiyoruz"30 izlenme
4 diploması var, işi yok! Diploması yok, 4 işi var!
Mansur Yavaş: "Öğrencilerin iyi yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz"
İmamoğlu’na karşı söylediği sözler tartışmaya yol açtı! Jahrein ve CHP’li Eren Erdem birbirine girdi.
CHP’li Cemal Enginyurt'tan iktidara zehir zemberek sözler