İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun soru önergesine verdiği yanıtta ‘korumaya aldık' dediği Zonguldak Valiliği'nin dış cephesinden kaldırılan Gençliğe Hitabe'nin, valilik binasının önündeki mazgala ters çevrilerek ve kesilerek serildiği ortaya çıktı.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Verilen yanıtın doğru olmadığı açıkça görülüyor ve aynı zamanda büyük bir saygısızlık” diyerek paylaştığı Gençliğe Hitabe'nin durumuna dair Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada konuya dair soruşturma başlatıldığı söylendi.
Soruşturma başlatıldı
Konuyla ilgili açıklama yapan Zonguldak Valiliği, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin tadilat nedeniyle yerinden kaldırılarak muhafaza altına alınmasında ihmali bulunan görevlilerin tespiti amacıyla inceleme başlatıldığını duyurdu.
Konuya dair yapılan açıklamada ayrıca "İlimiz Hükümet Konağı'nın ön cephesinde yer alan ve bina duvarlarında 2017 yılında yapılan tadilat nedeniyle kaldırılarak muhafaza altına alınan ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından gündeme getirilerek ulusal bir kanalda habere konu olan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi’nin muhafazasında ihmali bulunan görevlilerin tespiti, konunun araştırılması ve gerektiğinde sorumlular hakkında işlem yapılması amacıyla inceleme başlatılmıştır" denildi.
https://halktv.com.tr/gundem/valiliktengencligehitabeskandalinaaciklamasiincelemebaslatildi476178h
Camideki sadaka kutusunu çaldılar!75 izlenme
İşte Düzce'deki 5.9'luk depremin sesi!103 izlenme
İnşaatın sahibi Cübbeli'nin yakını: Yargıdan, denize sıfır ranta vize!44 izlenme
Üniversiteye girebilmesi için fark derslerini veremeyen Erdoğan’ın lise diplomasının da olmadığı ortaya çıktı !1907 izlenme
FETÖ’nün 1985’teki askeri sınav sorularını da çaldığı ortaya çıktı!43 izlenme
Zamların sorumlusunu Hilal Kaplan buldu: 2 milyon 250 bin EYT'li54 izlenme
Rusya Tahıl Koridoru Anlaşmasından çekildikten sonra ABD Türkiye'ye çağrıda bulundu32 izlenme
İş aramaktan ümidini kesenlerin sayısında flaş artış23 izlenme
Sedat Peker'in ifşasının ardından Hilal Kaplan paylaştı: Serdar Ekşi denen yalancı ile alakamız...
Pazarcılardan enflasyon ve kur isyanı! Çözümü fiyatları dolar ve euro cinsinden yazmakta buldular!
"Evlatlıkla evlenilebilir" demişti Erdoğan'ın elinden ödül aldı
1 yılda 6 milyon seçmen nereden çıktı?