CHP'den istifa ederek AKP'ye katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'a tepkiler sürüyor. CHP Gaziantep İl Başkanlığı’nın çağrısıyla belediye önünde toplanan partililer, "Halk iradesini gasp edenleri affetmeyeceğiz" sloganları attı.
Eylem sırasında basın açıklaması yapan CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, "İktidar, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını hazmedemeyerek halkın iradesine, hukuk kisvesi altında darbe yaparak el koymaya çalışmaktadır. Tüm yalan ve iftiralara karşı başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere, 14 belediye başkanımız ve bürokratlarımız zindanlarda yatıyor. Onuruyla direnen tüm dava arkadaşlarımıza buradan selam olsun." ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından Anka Haber Ajansı’na konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen ise şu ifadeleri kullandı:
“Umut Yılmaz, siyasi hırsızlık yapmıştır, siyasi dolandırıcılık yapmıştır, siyasi ahlaksızlık yapmıştır. Zaten şimdiye kadar şahsiyetine yakışan yanlışların hepsini yapmıştır, bundan sonra da AKP’de yapmaya devam edecektir.
Kendisine yakışan bir siyasi ortama gitmiştir. Biz Umut Yılmaz’ın yaptığı yanlışların peşini bırakmayacağız, yargıda bunun hesabını soracağız.
Ama şunu unutmasın ki en büyük güç halktır. Şehitkamil’de belediye başkanlığını bu sefer gerçekten omurgalı, dürüst ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan siyasetçilerimizle yeniden kazanacağız.”
Şehitkamil Belediyesi önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, partililer basın açıklamasının ardından sloganlarla olaysız şekilde dağıldı.
ANKA
Emekliler Bilecik’ten seslendi: "Sandık gelecek, emeklinin çilesi bitecek"
MASAK raporu varken bahis çetesi Flash TV ve bankayı nasıl satın aldı?
Diyanet, 7 milyar liralık bütçeyi 'kısıtlı' buldu, daha fazlasını istedi!
Erdoğan ve Türk heyeti üstlerinde paltolarıyla salondan ayrıldı!
Kızılay yöneticilerinin tamamı yandaşlardan!
AKP'li şahıs lüks otomobilinden muhaliflere tehdit yağdırdı! 'Herkes akıllı olsun. Reisin 10 milyon askeri var. Reis parmağını oynatırsa cehennemi yakarız'
Erdoğan: İzmir’e suyu ben getirdim
Almanya’da terör örgütü yandaşları Türklere saldırdı!
Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu'ndan skandal 'Volkan Konak' paylaşımı!