Gündemar Araştırma ve Danışmanlık, 2025 yılının veda günlerinde Türkiye’nin siyasi nabzını ölçen kapsamlı "Türkiye Gündemi" araştırmasını yayımladı.
2026 Aralık tarihleri arasında, 60 ili kapsayan geniş bir coğrafyada 2 bin 365 katılımcıyla gerçekleştirilen çalışma, seçmen eğilimlerindeki kritik değişimleri gözler önüne serdi.
Ankette katılımcılara yöneltilen “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlar, kararsız oylar dağıtıldıktan sonra siyasetin ana omurgasını netleştirdi.
CHP Zirvede: %34,30’luk oy oranıyla birinci parti konumunu sürdüren CHP, buna rağmen bir önceki döneme göre 1,61 puanlık bir kan kaybı yaşadı.
AK Parti’de Toparlanma Sinyalleri: İkinci sırada yer alan AK Parti, %29,72 oy oranına ulaştı. CHP’deki düşüşün aksine oylarını 1,22 puan artıran iktidar partisi, zirve ile arasındaki makası daraltarak yılın son atağını gerçekleştirdi.
Araştırmanın en dikkat çekici sonuçlarından biri de milliyetçi ve muhafazakar kulvardaki oy geçişleri oldu. MHP’nin yaşadığı gerileme ve yeni kurulan yapıların yükselişi ankete damga vurdu.
Listenin üçüncü sırasında %9,24 ile DEM Parti yer alırken, onu milliyetçi kanattaki rekabet takip ediyor:
Zafer Partisi: %5,36 (0,33 puan düşüş)
İYİ Parti: %5,07 (0,06 puan artış)
Anahtar Parti: %4,81 (0,33 puan artış)
MHP: %4,38 (0,66 puan düşüş)
Özellikle Anahtar Parti’nin %4,81 seviyesine ulaşarak MHP ve YRP’yi geride bırakması ve İYİ Parti ile başa baş bir noktaya gelmesi anketin dikkat çeken detayları arasında yer aldı.
Yeniden Refah Partisi (YRP) ise %4,03’lük oy oranıyla %4 bandında tutunurken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) %1,07 seviyesinde kaldı.
Sözcü
Mahkeme başkanıyla Seçil Erzan arasında Fatih Terim diyaloğu: "Herkes anladı kim olduğunu"32 izlenme
AKP sosyal medya ilanıyla ilçe başkanı arıyor!74 izlenme
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer tutuklandı9 izlenme
Kaçak aileye destek 4000 euroya çıktı, Almanlar 'Türkiye’nin beşte biri bize kaçar‘ korkusunda32 izlenme
CHP'den flaş adım: Esenyurt nöbeti başlıyor25 izlenme
Tarım Bakanlığı çiftçiden kestiğini betona yatırdı23 izlenme
Enes Güran'ın cevap veremediği soruyu avukat sordu43 izlenme
TMMOB’dan flaş iddia: "Göçük altında kalan madencilerin sayısı resmi rakamın 5 katı"44 izlenme